ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Ιράν απειλεί επίσημα τις ΗΠΑ: Το τελεσίγραφο μέσω ΟΗΕ που ανάβει «φωτιές» στον πλανήτη

Μια ανάσα πριν από την παγκόσμια σύρραξη;

Χορηγούμενο

Το Ιράν απειλεί επίσημα τις ΗΠΑ: Το τελεσίγραφο μέσω ΟΗΕ που ανάβει «φωτιές» στον πλανήτη! Μήπως βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την παγκόσμια σύρραξη;

Το Ιράν απειλεί επίσημα τις ΗΠΑ: Το τελεσίγραφο μέσω ΟΗΕ που ανάβει «φωτιές» στον πλανήτη… Το Ιράν εξέδωσε πριν από λίγο μια αυστηρή ανακοίνωση προς τον ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε χώρα – με έμφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες – εμπλακεί σε επιθέσεις εναντίον του, θα θεωρηθεί «νόμιμος στόχος» του ιρανικού κράτους. Η ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε από την ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Εάν οποιαδήποτε χώρα παράσχει βοήθεια στον επιτιθέμενο, θα θεωρηθεί επίσης συνεργός και νόμιμος στόχος. Συμβουλεύουμε τις χώρες να αποφύγουν να εμπλακούν στη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και του Ιράν και να αποστασιοποιηθούν από τη διαμάχη».

Χορηγούμενο

Η Τεχεράνη υπογράμμισε, επιπλέον, ότι οποιαδήποτε επικοινωνία με τις ΗΠΑ θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ελβετικής διπλωματικής αποστολής, η οποία λειτουργεί ως μεσολαβητής για τη μεταφορά των ιρανικών μηνυμάτων προς την Ουάσιγκτον.

Μήπως βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την παγκόσμια σύρραξη;

Σε περίπτωση πολέμου, οι Ιρανοί είναι ικανοί να προβούν σε επιθετικές ενέργειες, περιλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικών αεροπλανοφόρων με στόχο να υπερφορτώσουν την αντιπυραυλική τους άμυνα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σενάριο παγκόσμιας σύρραξης. Ήδη, έχουν προειδοποιήσει για ενδεχόμενα χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της βάσης στη Σούδα.

Ψυχρολουσία: Η Κρήτη στόχος του Ιράν αν «απαντήσει» το Ισραήλ

Χορηγούμενο

Το Ιράν φαίνεται πως έχει τη στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες έχουν διαβεβαιώσει ότι θα το υποστηρίξουν σε περίπτωση επίθεσης.

Πηγή από την Τεχεράνη, μιλώντας στο Al Jazeera, τόνισε ότι το Ιράν έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ: «Η εποχή της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει. Δεν επιδιώκουμε ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, αλλά οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα λάβει μια ισχυρή και μη συμβατική απάντηση, πλήττοντας τόσο τις ισραηλινές υποδομές όσο και όσους υποστηρίξουν το Ισραήλ».

Σχετικά με τις απειλές του Ισραήλ για πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και πετρελαιοπηγές του Ιράν, η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει ότι, σε περίπτωση επίθεσης, θα πλήξει όχι μόνο τις αμερικανικές βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου του Ισραήλ στα κοιτάσματα Λεβιάθαν και Ταμάρ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button