ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες σχολές συμβουλευτικής για ζευγάρια, από την Εκκλησία: Προγράμματα και δράσεις στήριξης

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η αποδυνάμωση της παραδοσιακής οικογένειας

Χορηγούμενο

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, παρουσίασε μια σειρά από πρακτικά μέτρα. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η αποδυνάμωση της παραδοσιακής οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.

Όπως επεσήμανε, οι λειτουργικές δυσκολίες που σχετίζονται με την παραδοσιακή οικογένεια, σε συνδυασμό με τον ατομικιστικό χαρακτήρα της σύγχρονης εποχής, οδηγούν πολλούς συντρόφους σε χωρισμούς και διαζύγια. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε οι μελλονύμφοι να επιστρέψουν στα θρανία! Για εντατικά μαθήματα πριν από τον γάμο τους στην Εκκλησία.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρότεινε επίσης τη σύσταση ενός κεντρικού ταμείου για την υποστήριξη εγκύων. Την περαιτέρω ανάπτυξη των Σχολών Γονέων που διοργανώνει η Εκκλησία, τη δημιουργία βιωματικών ομάδων για γονείς και την οργάνωση κατασκηνωτικών τριημέρων για οικογένειες.

Ωστόσο ο σεβασμιότατος τόνισε τη σημασία της έρευνας και καταγραφής των οικογενειακών προβλημάτων. Καθώς και την ανάγκη εκπαίδευσης των κληρικών και άλλων εκκλησιαστικών στελεχών σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης, προτάθηκε η δημιουργία κέντρων στήριξης για την ψυχική υγεία των οικογενειών. Καθώς και βοήθεια σε οικογένειες με εξαρτημένα μέλη από ουσίες, τυχερά παιχνίδια ή το Διαδίκτυο.

Ο μητροπολίτης Θεόφιλος ανέφερε ότι οι θεσμοί της Εκκλησίας και της παραδοσιακής οικογένειας αντιμετωπίζουν αρνητική κριτική και αποδόμηση. Οι θεσμοί αυτοί απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση. Προσφέρουν ταυτότητα στα μέλη τους και αναδεικνύουν τα αρνητικά φαινόμενα. Κυρίως μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων, προκαλώντας μια αρνητική εικόνα της παραδοσιακής οικογένειας. Παρά ταύτα, οι λειτουργικές οικογένειες παραμένουν θεμελιώδεις για την ψυχική υγεία παιδιών και γονέων.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, ο μητροπολίτης Δράμας, Δωρόθεος, αναφέρθηκε σε ζητήματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας. Προτείνοντας την εξέλιξη των Γραφείων Γάμων των Ιερών Μητροπόλεων σε Γραφεία Συμβουλευτικής. Για να προλαμβάνουν βίαιες συμπεριφορές εντός της οικογένειας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button