ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αίγυπτος: Άνοιξαν τάφο 4000 ετών και έπαθαν σοκ

Τα μυστηριώδη ευρήματα και η διαμελισμένη μούμια που άφησαν άφωνους τους αρχαιολόγους

Χορηγούμενο

Αίγυπτος: Άνοιξαν τάφο 4000 ετών και έπαθαν σοκ! Τα μυστηριώδη ευρήματα και η διαμελισμένη μούμια που άφησαν άφωνους τους αρχαιολόγους…

Αίγυπτος: Άνοιξαν τάφο 4000 ετών και έπαθαν σοκ… Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε στο φως από ερευνητική ομάδα στο δυτικό βουνό Assiut, στην Άνω Αίγυπτο, κοντά στον ποταμό Νείλο. Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε έναν ταφικό θάλαμο που περιείχε δύο ξύλινα φέρετρα, τοποθετημένα το ένα μέσα στο άλλο. Τα φέρετρα ήταν διακοσμημένα με κείμενα που περιέγραφαν το ταξίδι προς τη μετά θάνατον ζωή, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία.

Ο τάφος που χρονολογείται από τη 12η δυναστεία, ανήκε στην Edi (Ministry of Tourism and Antiquities of Egypt)

Ο τάφος χρονολογείται από την περίοδο της 12ης δυναστείας και ανήκε σε μια γυναίκα ονόματι Edi, κόρη του τοπικού κυβερνήτη του Assiut κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Senusret I (1991-1778 π.Χ.). Η Edi πέθανε πριν φτάσει στην ηλικία των 40 ετών, σύμφωνα με προκαταρκτικές μελέτες, και υπέφερε από συγγενές ελάττωμα στο πόδι, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μοχάμεντ Ισμαήλ.

Χορηγούμενο
ξύλινο φέρετρο (Ministry of Tourism and Antiquities of Egypt)

Ο θάλαμος περιείχε επίσης σπασμένα βάζα και ξύλινα αγάλματα, αλλά η μούμια της Edi βρέθηκε διαμελισμένη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο τάφος είχε λεηλατηθεί στην αρχαιότητα. Παρά τη λεηλασία, η ανακάλυψη του τάφου και των αντικειμένων του αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την κατανόηση της ζωής και του θανάτου στην αρχαία Αίγυπτο.

ξύλινα αγάλματα (Ministry of Tourism and Antiquities of Egypt)

Συγκλονιστικό: Έτσι είναι το πραγματικό πρόσωπο μιας μούμιας

Οι αρχαιολόγοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις ανασκαφές στο εσωτερικό του τάφου, με στόχο να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Edi, τον πατέρα της, και την εποχή στην οποία έζησαν. Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατανόηση της ιστορικής περιόδου της 12ης δυναστείας.

Χορηγούμενο

Πως φτιάχτηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου; Λύθηκε το μεγάλο μυστήριο

Η είδηση αυτή ακολουθεί μια άλλη σημαντική ανακάλυψη που έγινε τον περασμένο μήνα, όταν βρέθηκε ένα χάλκινο σπαθί σε στρατώνα 3.000 ετών στο Tell Al-Abqain, το οποίο συνδέεται με έναν ισχυρό Φαραώ. Επίσης, ένα παρατηρητήριο από τον έκτο αιώνα π.Χ. αποκαλύπτει τη βαθιά γνώση των αρχαίων Αιγυπτίων στην αστρονομία, προσθέτοντας περισσότερα στοιχεία για τον πολιτισμό τους.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button