ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Εκτοξεύτηκαν οι καρδιακές προσβολές στους νέους 18-44 ετών

Τι κρύβεται πίσω από το ανησυχητικό φαινόμενο;

Χορηγούμενο

Σοκ: Εκτοξεύτηκαν οι καρδιακές προσβολές στους νέους 18-44 ετών – Τι κρύβεται πίσω από το ανησυχητικό φαινόμενο;

Σοκ: Εκτοξεύτηκαν οι καρδιακές προσβολές στους νέους 18-44 ετών… Οι καρδιακές προσβολές θεωρούνταν παλαιότερα ως μια πάθηση που επηρέαζε κυρίως τους ηλικιωμένους, ωστόσο ανησυχητικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα περιστατικά αυξάνονται στους νέους ενήλικες που φαινομενικά είναι υγιείς. Το 2019, περίπου το 0,3% των Αμερικανών ηλικίας 18-44 ετών είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, αλλά μέχρι πέρυσι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 0,5%, δηλαδή ένας στους 200.

Αν και το ποσοστό αυτό μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρό, η αύξηση των περιπτώσεων κατά 66% μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς. Επί του παρόντος, το 20% των ασθενών που παθαίνουν καρδιακή προσβολή είναι κάτω των 40 ετών.

Χορηγούμενο

Τι κρύβεται πίσω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο;

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν σε αυτή την αύξηση, όπως η χρήση ναρκωτικών, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και οι κακές διατροφικές συνήθειες.

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί επισημαίνουν ότι η πανδημία του Covid-19 έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ο ιός μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη φλεγμονή στο σώμα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βλάψει την καρδιά ή να οδηγήσει σε σχηματισμό θρόμβων αίματος. Έρευνες δείχνουν ότι όταν ο ιός εισέρχεται στον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή της καρδιάς, που μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες, καθιστώντας πιο δύσκολη την άντληση αίματος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Καρκίνος: Προειδοποίηση σοκ για τρομακτική αύξηση κρουσμάτων

Χορηγούμενο

Αν και τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν επίσης συνδεθεί με σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς, κυρίως σε νεαρούς άνδρες, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον κίνδυνο που προκύπτει από τη μόλυνση με τον ίδιο τον ιό.

Ρουμανία: Στο «σκαμνί» Πρωθυπουργός και υπουργοί για τα εμβόλια Pfizer και Moderna !

Επιπλέον, η ψυχική υγεία, όπως η κατάθλιψη, το άγχος και το στρες, αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω της πανδημίας… Επιδεινώνοντας ενδεχομένως το πρόβλημα.

«Η κατάσταση αυτή είναι άκρως ανησυχητική…»

Ο Δρ. Deepak Bhatt, διευθυντής στο νοσοκομείο Mount Sinai Fuster Heart, δήλωσε στο TODAY ότι η κατάσταση αυτή είναι άκρως ανησυχητική… «Σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι που έρχονται με καρδιακή προσβολή.

Χορηγούμενο

Σοκ: Πέθανε ξαφνικά σε αγώνα πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Υπάρχουν δεδομένα για να το υποστηρίξουμε. Το τι όμως οδηγεί σε αυτό το φαινόμενο είναι αμφιλεγόμενο».

Σοκ: Πέθανε ξαφνικά 27χρονη πρωταγωνίστρια ριάλιτι

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της πανδημίας, υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των επισκέψεων σε γιατρούς… Με αποτέλεσμα πολλές χρόνιες παθήσεις, που μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, να παραμένουν αδιάγνωστες.

Χορηγούμενο

Σοκ στα Τρίκαλα: 26χρονος ψήστης πέθανε ξαφνικά μέσα σε ταβέρνα

Παρατηρείται επίσης μια αύξηση στους νέους που εμφανίζουν διαβήτη τύπου… 2, μια πάθηση που συνδέεται με πιο πυκνό και κολλώδες αίμα… Κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων και, κατά συνέπεια, καρδιακών προσβολών.

Ο Δρ. Laxmi Mehta, διευθυντής Προληπτικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακής Υγείας των Γυναικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, σχολίασε σχετικά…

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι νεότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από καρδιακές παθήσεις, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη.

Οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν ότι η καρδιακή νόσος εμφανίζεται μόνο σε ηλικιωμένους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.»


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button