ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νύχτα Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Κλείνει και ο Λίβανος τον εναέριο χώρο του

Χορηγούμενο

Νύχτα Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Κλείνει και ο Λίβανος τον εναέριο χώρο του!

Νύχτα Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Κλείνει και ο Λίβανος τον εναέριο χώρο του… Μετά την απόφαση της Τεχεράνης να κλείσει τον εναέριο χώρο της, ακολούθησε ο Λίβανος, ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. μέχρι και τις 6 π.μ. της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου. Η είδηση αυτή κυκλοφόρησε μέσω του ειδησεογραφικού μέσου Tehran Times, το οποίο μετέφερε τις εξελίξεις, υποδεικνύοντας την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Τόσο το Ιράν όσο και ο Λίβανος βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς αναμένεται με αγωνία η αντίδραση του Ισραήλ στις πρόσφατες βαλλιστικές επιθέσεις που προήλθαν από την Τεχεράνη. Οι δύο χώρες, ανησυχώντας για τις πιθανές επιπτώσεις, λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, με το κλείσιμο του εναέριου χώρου να αποτελεί ένα από αυτά.

Χορηγούμενο

Νωρίτερα, το Ιράν ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τον εναέριο χώρο του για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη ανησυχία για μια πιθανή κλιμάκωση της κατάστασης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών κινήσεων που λαμβάνονται ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης ή αεροπορικής επίθεσης από την πλευρά του Ισραήλ, καθώς η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη.

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ξεκινά την επίθεση στο Ιράν

Οι πρόσφατες επιθέσεις από το Ιράν και οι αντιδράσεις που αναμένονται από το Ισραήλ έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή. Η ακύρωση πτήσεων και το κλείσιμο του εναέριου χώρου τόσο στο Λίβανο όσο και στο Ιράν δείχνουν ότι οι χώρες της περιοχής λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την κλιμάκωση της έντασης και προετοιμάζονται για πιθανά σενάρια πολεμικών συγκρούσεων.

Χορηγούμενο

Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς οι διεθνείς δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, προσπαθώντας να αποτρέψουν μια ευρύτερη σύρραξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button