ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Τα αποτελέσματα: Στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης και Δούκας

Οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων

Χορηγούμενο

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Τα αποτελέσματα: Στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης και Δούκας! Οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Τα αποτελέσματα: Στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης και Δούκας… Η ΕΔΕΚΑΠ ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτά, συνολικά ψήφισαν 303.223 πολίτες, και στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 29,64% των ψήφων, και επίσης ο Χάρης Δούκας, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 21,41%.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Χορηγούμενο

Ψήφισαν: 303.223 πολίτες
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 301.272
Άκυρα/λευκά: 1.951

Οι υποψήφιοι έλαβαν τα εξής ποσοστά:

Νίκος Ανδρουλάκης: 89.288 ψήφοι, ποσοστό 29,64%
Χάρης Δούκας: 64.490 ψήφοι, ποσοστό 21,41%
Παύλος Γερουλάνος: 63.632 ψήφοι, ποσοστό 21,12%
Άννα Διαμαντοπούλου: 58.809 ψήφοι, ποσοστό 19,52%
Μιχάλης Κατρίνης: 18.163 ψήφοι, ποσοστό 6,03%
Και επίσης η Νάντια Γιαννακοπούλου: 6.890 ψήφοι, ποσοστό 2,29%

Χορηγούμενο

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας μάλιστα τις 303.223 ψήφους, και σε κάποια εκλογικά κέντρα η διαδικασία συνεχίστηκε πέραν των 8 το βράδυ λόγω των ουρών που είχαν σχηματιστεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου, συγκεντρώνοντας 29,64% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Χάρης Δούκας με 21,41%. Η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν σκληρή, καθώς ο Χάρης Δούκας επικράτησε τελικά του Παύλου Γερουλάνου με διαφορά μόλις 858 ψήφων, με τον Γερουλάνο να συγκεντρώνει 21,12%.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 19,52%, ενώ οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου συγκέντρωσαν 6,03% και 2,29% αντίστοιχα.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών αναμένεται να είναι ενδιαφέρων, καθώς οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, με τις εσωκομματικές διεργασίες να έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Χορηγούμενο

Ανδρουλάκης: «Σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη»

Σε δήλωση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έκοψε πρώτος μάλιστα το νήμα στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, είχαμε μια εκστρατεία με ήθος και σοβαρότητα. Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, περήφανο».

Δείτε επίσης – Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε απαγορευμένες στιγμές: Σάλος με το βίντεο που κυκλοφόρησε

Διαμαντοπούλου: Σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ, είμαι εδώ, όλοι ενωμένοι

Σε δήλωσή της, η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τα αποτέλεσμα που την φέρνουν τέταρτη στην επικράτεια στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε:

Χορηγούμενο

«Η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου. Ολους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να με στηρίξουν. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Μιχάλης Κατρίνης

«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου, το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα κριθεί από τους πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα» , δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης και ευχαρίστησε όσους ψήφισαν σήμερα, και συγκεκριμένα όσους επέλεξαν τον ίδιο.

Γερουλάνος: Συγχαρητήρια σε Ανδρουλάκη και Δούκα

Η απόφαση των πολιτών είναι απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος προσερχόμενος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αναφορικά με το αν δώσει γραμμή σε κάποιον υποψήφιο, είπε πως δεν κατευθύνονται οι υποψήφιοι.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button