Το πιο αγαπημένο γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους, με την τραγανή κρούστα και την αφράτη εσωτερική ζύμη. Σχηματίζεται σε χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που περιέχουν λαχταριστές ποσότητες σιροπιού καραμέλας ή σοκολάτας, καθώς και λιωμένου παγωτού! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, και αν έχετε τη σωστή συσκευή για βάφλες, μπορείτε να τα ψήσετε αμέσως.
Υλικά
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο (χωρίς να κάψει)
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού (400 ml) φρέσκο χλιαρό γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάζω τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω καλά.
Σταδιακά ρίχνω το χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Λαδώνω τη βαφλιέρα (μια ειδική συσκευή που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα και διαθέτει αντικολλητικές πλάκες που σχηματίζουν βαθιά τετραγωνάκια για τις βάφλες).
Αν δεν διαθέτετε βαφλιέρα, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.
Ρίχνω περίπου 4-5 κουταλιές από το μείγμα στη βαφλιέρα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
Αφού βγάλω τη βάφλα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας τις βάφλες με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας, ή τις σερβίρω με μαρμελάδα και ζάχαρη, ή ό,τι άλλο επιθυμώ.
Χορηγούμενο