ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στις τραπεζικές μεταφορές χρημάτων

Ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε πρόσφατα, θα εφαρμοστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα τέλη του χρόνου

Χορηγούμενο

Προβλέπονται σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες μεταφοράς χρημάτων, όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Καθώς πρέπει να συμπληρωθούν με έναν νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που μεταφέρονται τα χρήματα μέχρι σήμερα πρόκειται να αλλάξει ριζικά για τους πιστούς.

Ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε πρόσφατα, θα εφαρμοστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα τέλη του χρόνου. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι χρεώσεις που σχετίζονται με τις άμεσες πληρωμές θα πρέπει να είναι πιο προσιτές σε σχέση με τις χρεώσεις των παραδοσιακών μεταφορών.

Χορηγούμενο

Στην Ελλάδα, το σύστημα IRIS προσφέρει ήδη δωρεάν συναλλαγές για ποσά έως 500 ευρώ την ημέρα. Δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν οικονομικές μεταφορές χωρίς κόστος.

Οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να εφαρμόσουν νέα μέτρα για την πρόληψη και την ανίχνευση απάτης, βάσει των απαιτήσεων του νέου αιτήματος.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές τραπεζικές μεταφορές, οι άμεσες πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιτρέποντας τη γρήγορη πίστωση των ποσών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή η αλλαγή θα μειώσει το κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Καθώς θα ελαχιστοποιηθεί το κεφάλαιο που παραμένει «ειδωμένο» κατά τη διάρκεια της μεταφοράς χρημάτων.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button