ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστρέφουν οι ποδιές στα σχολεία – Απίστευτο κι όμως αληθινό

Χορηγούμενο

Επιστρέφουν οι ποδιές στα σχολεία !Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Επιστρέφουν οι ποδιές στα σχολεία – Απίστευτο κι όμως αληθινό… Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα σημερινά δεδομένα, ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική επανέρχεται στο ζήτημα της σχολικής στολής, μια πρακτική που θυμίζει εποχές του 1982. Σύμφωνα με πληροφορίες από το MEGA, το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία τις επόμενες ημέρες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με στόχο να αποφασιστεί αν οι μαθητές θα φορούν σχολικές στολές.

Η πρωτοβουλία για την επιστροφή της στολής προκύπτει από δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις μεταξύ των μαθητών, καθώς η διαφορά στις ενδυματολογικές επιλογές συχνά οδηγεί σε ανισότητες και συναισθήματα μειονεξίας για τα παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές μάρκες. Δεύτερον, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ακατάλληλης εμφάνισης κάποιων μαθητριών για το σχολικό περιβάλλον.

Χορηγούμενο

Τι λέει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων;

Σύμφωνα με τη Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ιωάννα Ρουμελιώτη, η πρόταση αφορά την υιοθέτηση μιας απλής και μοντέρνας ενδυμασίας που θα περιλαμβάνει φούτερ και φόρμες, και όχι τις παραδοσιακές στολές του παρελθόντος. «Δεν είναι υποχρεωτικό. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν να εφαρμόσουν αυτή την ιδέα. Δεν πιέζεται κανείς να τη δεχτεί», ανέφερε η κ. Ρουμελιώτη.

Η πρόταση ξεκίνησε με στόχο να εξαλειφθούν οι κοινωνικές διακρίσεις μεταξύ των μαθητών, ώστε να μην αισθάνονται άβολα τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φορούν ακριβά ρούχα. «Ο διαχωρισμός μπορεί να γίνει ακόμη και αν ένα παιδί φοράει επώνυμα ρούχα και το άλλο όχι. Αυτό είναι ένα ζήτημα που παρατηρείται στα σχολεία», τόνισε η ίδια.

Η δήλωση για τις ποδιές

Ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την πρόταση είναι η ανησυχία για το ακατάλληλο ντύσιμο κάποιων μαθητριών της τελευταίας τάξης του δημοτικού, που, σύμφωνα με κάποιους γονείς, εμφανίζονται με ρούχα ακατάλληλα για το σχολικό περιβάλλον. Μια μητέρα ανέφερε ότι, αντί να ενημερώσουν τους γονείς για τις ενδυματολογικές επιλογές των παιδιών τους, αποφασίστηκε να προωθηθεί η ιδέα της σχολικής στολής.

Χορηγούμενο

Οι αντιδράσεις και η νομοθεσία

Ωστόσο, υπάρχουν και αντιδράσεις από πλευράς γονέων, με κάποιους να εκφράζουν φόβους… Για πιθανή πρόκληση σχολικού εκφοβισμού (bullying) λόγω της εφαρμογής της στολής. «Μίλησα με τον διευθυντή και μου είπε ότι το μέτρο είναι προαιρετικό, όχι υποχρεωτικό», δήλωσε μια μητέρα… Εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν.

Αύξηση του άγχους στα παιδιά: Αιτίες και παράγοντες σε οικογένεια, σχολείο και φιλίες

Αν και η σχολική στολή έχει καταργηθεί από το 1982… Δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τη χρήση της εφόσον είναι προαιρετική και δεν επιβάλλεται στους μαθητές. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεχίζει τη διαδικασία για να διαπιστώσει πόσοι γονείς συμφωνούν με την ιδέα… Και, αν υπάρξει ευρεία αποδοχή, θα προχωρήσει με την παραγγελία των στολών για τους μαθητές.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button