ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

Τρομακτική κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες

Χορηγούμενο

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν! Τρομακτική κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν… Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να κλιμακώνονται, καθώς η κατάσταση παραμένει εκρηκτική έναν χρόνο μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι συγκρούσεις δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης, με τις μάχες να διαδραματίζονται σε πολλαπλά μέτωπα και την ένταση να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

Ποιοί και πως θησαύρισαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου;

Χορηγούμενο

Τα ξημερώματα, σημειώθηκε συναγερμός για πιθανές εκρήξεις στην περιοχή του Ισφαχάν στο Ιράν, κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας ανησυχίες και έντονη κινητοποίηση. Λίγο αργότερα, ωστόσο, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν διαφορετική εκδοχή, επισημαίνοντας ότι οι εκρήξεις που αναφέρθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα επιθέσεων, αλλά οφείλονταν σε ασκήσεις αεράμυνας που διεξάγονταν στην περιοχή.

Το Ιράν αντέδρασε γρήγορα, διαψεύδοντας τις φήμες για εκρήξεις στο Ισφαχάν. Συγκεκριμένα, η αεροπορική βάση Khatam al-Anbiya εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν σημειώθηκε καμία έκρηξη στην πόλη και ότι τα γεγονότα που αναφέρθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο εκπαιδευτικές δραστηριότητες των δυνάμεων αεράμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατηγόρησαν ανοιχτά το Ισραήλ, αναφέροντας ότι οι «Σιωνιστές τρομοκράτες» είναι ικανοί μόνο να επιχειρούν σε ασφαλή εναέριο χώρο, επιλέγοντας να πλήττουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Η δήλωση αυτή αντανακλά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία φαίνεται να κλιμακώνεται συνεχώς, με τις κατηγορίες και τις δηλώσεις να δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Χορηγούμενο

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η κατάσταση παραμένει ασταθής, με τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, καθώς οι αντιπαραθέσεις και οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα.

Ασκήσεις αεράμυνας διεξήγαγαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Όπως ανέφεραν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι, οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην περιοχή του Ισφαχάν οφείλονταν σε εκπαιδευτικές ασκήσεις αεράμυνας από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Σφοδρή αεροπορική επιδρομή από το Ισραήλ στα Νότια της Βηρυττού

Το βράδυ της Δευτέρας, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στη νότια Βηρυτό, στοχεύοντας, όπως ανέφεραν, το «κέντρο πληροφοριών» της Χεζμπολάχ.

Χορηγούμενο

Δείτε βίντεο από την Ισραηλινή επιδρομή στα Νότια της Βηρυττού

Προηγήθηκε προειδοποίηση από τον ισραηλινό στρατό στα αραβικά προς τους Λιβανέζους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν από τις παραλίες λόγω επικείμενων επιχειρήσεων εναντίον της Χεζμπολάχ.

«Οι ενέργειες της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τον IDF να αναλάβει δράση εναντίον της. Στο εγγύς μέλλον, ο IDF θα δραστηριοποιηθεί στον ναυτιλιακό τομέα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καμία πρόθεση να σας βλάψει. Για την ασφάλειά σας, αποφύγετε να παραμείνετε στη θάλασσα ή στις παραλίες από τώρα μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο Adraee.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button