ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προειδοποίηση για τον τυφώνα Μίλτον: Πώς θα επηρεάσει τη Φλόριντα (βίντεο)

Οι άνεμοι της καταιγίδας αναμένεται να φτάσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 285 χιλιόμετρα ανά ώρα

Χορηγούμενο

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον τυφώνα Μίλτον. Χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο» φαινόμενο. Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των απειλούμενων περιοχών να προετοιμαστούν άμεσα. Επίσης να απομακρυνθούν από τις ζώνες κινδύνου.

 

Χορηγούμενο

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Weather Channel, παρουσιάζεται προσομοίωση του αναμενόμενου χτυπήματος του τυφώνα στη Φλόριντα, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Τάμπα, όπου οι συνθήκες αναμένονται να γίνουν δραματικές.

Οι άνεμοι της καταιγίδας αναμένεται να φτάσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 285 χιλιόμετρα ανά ώρα, και αν ο Μίλτον συνεχίσει στην τρέχουσα πορεία του, εκτιμάται πως θα είναι ο χειρότερος τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή της Τάμπα εδώ και δεκαετίες.

Αυτή τη στιγμή, ο τυφώνας Μίλτον βρίσκεται περίπου 650 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τάμπα. Με ταχύτητες ανέμων που φτάνουν τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το NHC που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Χορηγούμενο

Φοβισμένοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν μαζικά τη Φλόριντα, έπειτα από τις έντονες εκκλήσεις των Αρχών. Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνόμενη στους πολίτες, δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Αν επιλέξετε να μείνετε στις ζώνες εκκένωσης, θέτετε τη ζωή σας σε μεγάλο κίνδυνο.»

Το βίντεο από το Weather Channel δείχνει τις πιθανές συνέπειες του τυφώνα Μίλτον. Με τις πλημμύρες να προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 4,5 μέτρα σε ύψος σε περιοχές όπως η Τάμπα. Στο βίντεο, τα νερά φαίνονται να ξεπερνούν κατά πολύ το ύψος της παρουσιάστριας Στέφανι Άμπραμς. Η οποία σχολίασε ότι ακόμα και με στάθμη νερού στα 2,7 μέτρα, τα ισόγεια των κτιρίων θα είναι πλήρως πλημμυρισμένα, με ελάχιστα ασφαλή μέρη.

Ο μετεωρολόγος Τζόρνταν Στιλ τόνισε ότι η δύναμη του τυφώνα είναι ικανή να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Ιδιαίτερα αν οι συνθήκες φτάσουν στο χειρότερο σενάριο που προβλέπει στάθμη νερού στα 4,5 μέτρα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button