ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Χείμαρρος» η Δήμητρα Λιάνη: «Που κρατάει τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης;»

Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μένα αφοπλιστικό ξέσπασμα

Χορηγούμενο

«Χείμαρρος» η Δήμητρα Λιάνη: «Που κρατάει τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης;»! Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μένα αφοπλιστικό ξέσπασμα

«Χείμαρρος» η Δήμητρα Λιάνη: «Που κρατάει τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης;»… Η Δήμητρα Λιάνη, χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε έντονες δηλώσεις σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας αιχμές και αναφερόμενη στον ρόλο που παίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη σημερινή πολιτική σκηνή. Κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή «Buongiorno», η Δήμητρα Λιάνη δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή της με ευθύτητα και να ασκήσει κριτική τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος όσο και προς τις σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Η Λιάνη σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι σήμερα, έχει επηρεαστεί από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αποτέλεσμα αυτής της επιρροής. Στη δήλωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει σήμερα, ο Ανδρουλάκης είναι παιδί του Σημίτη. Ποτέ δεν τον θεωρούσα σημαντικό και πάντα τον έβλεπα ως έναν ελάχιστο ηγέτη». Επεσήμανε μάλιστα ότι η επιλογή του Ανδρουλάκη έγινε μόνο από το 30% του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί πως η υποστήριξή του δεν είναι καθολική.

Χορηγούμενο

Η «εκμετάλλευση» του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου

Η Δήμητρα Λιάνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συχνή αναφορά του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι γίνεται κατά κόρον για να προκαλέσει συναισθηματικές αντιδράσεις στους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος. Υποστήριξε ότι το κόμμα χρησιμοποιεί την εικόνα και την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές, για να απευθυνθεί στο αίσθημα νοσταλγίας και στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

Ένα ακόμη σημείο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά της στις πολιτικές συμμαχίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Λιάνη υποστήριξε ότι ο Ανδρουλάκης τυγχάνει υποστήριξης όχι μόνο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που τάσσονται υπέρ της δεξιάς. Σύμφωνα με τα λόγια της, το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει το 70% των νομοσχεδίων που έχει προωθήσει η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει το 45% των ίδιων νομοσχεδίων. «Αυτό κάτι σημαίνει», είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας την ύπαρξη μιας συμφωνίας ή μιας ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ Ανδρουλάκη και κυβέρνησης.

Το πιο αιχμηρό σχόλιο της Δήμητρας Λιάνη αφορούσε την άποψή της ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της χώρας, φαίνεται να έχει κάποιο είδος επιρροής ή «άσσου στο μανίκι» όσον αφορά τον Ανδρουλάκη. Ρητορικά αναρωτήθηκε: «Πού τον κρατάει ο Μητσοτάκης;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σχέση μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών μπορεί να κρύβει κάποια συμφωνία ή συμφέρον.

Χορηγούμενο

Με τις δηλώσεις της, η Δήμητρα Λιάνη άφησε πολλά υπονοούμενα… Και δημιούργησε συζητήσεις μάλιστα γύρω από την εσωτερική δυναμική του ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Οι απόψεις της μάλιστα αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις τόσο εντός του κόμματος όσο και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή της χώρας.

Αναλυτικά όλα όσα είπε η Δήμητρα Λιάνη στην χειμαρρώδη συνέντευξή της

Η Δήμητρα, πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Γι΄αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει σήμερα, είναι παιδί Σημίτη ο Ανδρουλάκης. Τον θεωρούσα ελάχιστο και πολλά άλλα. Επιλέχθηκε από ένα 30%, υπάρχει όμως ένα 70% που θέλει αλλαγή προσώπου, θέλει κάτι άλλο. παρακολούθησα το debate, δεν με κάλυψε σε πολλά θέματα, υπάρχει μία εξωτερική πολιτική, είμαστε σε μέρες κρίσιμες, δύσκολες και επικίνδυνες. Θίχθηκε από όλους πολύ λίγο. Ο κόσμος έχει κρίνει τον Ανδρουλάκη. Το 30% που ψήφισε Ανδρουλάκη είναι ο σκληρός πυρήνας του μεταλλαγμένου πια ΠΑΣΟΚ. Για μένα δεν είναι ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ για μένα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ήταν κίνημα λαού, πατριωτικό, για τον πολίτη, για τον Έλληνα αλλά είχε και μία φωνή στο εξωτερικό και υπερηφάνεια».

«Ο Ανδρέας ήταν πατριώτης, ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό. Έχει μείνει πολύ πίσω. Δε θα κρίνω αυτούς που σήμερα είναι “παρελθόν”, θα σχολιάσω τους δύο μονομάχους. Δεν ψήφισα φυσικά χθες… Δεν μπορώ να πάω να ψηφίσω ένα κόμμα που είναι εχθρικό ως προς την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα», επισήμανε επίσης.

«Βόμβα»: Με ποιές γυναίκες απατούσε τη Μαργαρίτα ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Χορηγούμενο

«Πού κρατάει ο Μητσοτάκης τον Ανδρουλάκη;»

«Επικαλούνται τον… Ανδρέα κάθε φορά που έχει εκλογές για να χτυπήσουν στο συναίσθημα και την ιστορική μνήμη των όσων Ελλήνων έχουν. Δεν είναι τυχαίο που ο Ανδρουλάκης αβαντάρεται από την κυβέρνηση και από ένα δεξιό δημοσιογραφικό κοινό. Το 70% των νομοσχεδίων που κατέβασε η κυβέρνηση τα έχει ψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Το ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει αντίστοιχα το 45%. Αλλά κάτι λέει αυτό. Πού τον κρατάει ο Μητσοτάκης; Γιατί είπε να σβήσουν όλα όσα εχουν γραφτεί στις συνομιλίες;… Αν ήταν όλα κανονικά, θα ήταν όλα ανοιχτά τα χαρτιά. Τώρα κόπτεται να μην ανοίξει ποτέ αυτός ο διάλογος. Κάπου έχουν μπλεχτεί, κάποιος τον κρατάει και για μένα αυτό είναι ύποπτο. Είδα και την Καϊλή, που πήγε να ψηφίσει χθες. Ποιόν πήγε να σώσει; Ανδρουλάκης είναι», υποστήριξε επίσης η Δήμητρα Λιάνη.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button