ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καταστροφικός τυφώνας Μίλτον σαρώνει τη Φλόριντα: Νεκροί, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές

Εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις παράκτιες ζώνες μήκους άνω των 480 χιλιομέτρων

Χορηγούμενο

Ο τυφώνας Μίλτον, που πλήττει τη Φλόριντα από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), είναι ο ισχυρότερος που έχει χτυπήσει την περιοχή τα τελευταία 100 χρόνια. Μέσα σε λίγες ώρες έχει προκαλέσει έντονη άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 200 χλμ./ώρα και καταρρακτώδεις βροχές. Η περιοχή είχε ήδη υποστεί καταστροφές από τον κυκλώνα Ελίν, μόλις δύο εβδομάδες πριν. Εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις παράκτιες ζώνες μήκους άνω των 480 χιλιομέτρων. Ενώ όσοι παραμένουν κινδυνεύουν σοβαρά. Με τις αρχές να εκδίδουν συνεχείς προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναφορές για θύματα στην κομητεία Σεντ Λούσι

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες για θύματα καταγράφηκαν στην κομητεία Σεντ Λούσι. Ο σερίφης Κιθ Πέρσον επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «πολλαπλοί θάνατοι» στην περιοχή μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου την Τετάρτη.

Χορηγούμενο

Κατάρρευση γερανού σε εργοτάξιο στη Φλόριντα

Επίσης στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, ένας γερανός κατέρρευσε σε εργοτάξιο. Χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ωστόσο οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές και να αποφεύγουν το σημείο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, υπήρξαν αναφορές για πολλούς γερανούς που κατέρρευσαν λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα.

 

Ζημιές στο στάδιο Tropicana Field

Επιπλέον το στάδιο Tropicana Field, που φιλοξενεί την ομάδα μπέιζμπολ Tampa Bay Rays, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Μίλτον. Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν τη θολωτή οροφή του σταδίου να έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν υπάρχει ζημιά στο εσωτερικό του σταδίου. Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Χορηγούμενο

Δείτε το βίντεο:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button