ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nations League: Σπουδαία νίκη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ

Συγκλονιστική εμφάνιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Χορηγούμενο

Nations League: Σπουδαία νίκη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ – Συγκλονιστική εμφάνιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Nations League: Σπουδαία νίκη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ… Μια ημέρα μετά τον ξαφνικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ με μια σπουδαία εμφάνιση, καταφέρνοντας να επικρατήσει 2-1 επί της Αγγλίας για την 3η αγωνιστική του Nations League. Με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη, που σημείωσε δύο γκολ, η Ελλάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε αυτό το θρυλικό γήπεδο, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και έντονα συναισθήματα.

Δείτε επίσης – Μπάλντοκ: Η άγνωστη ζωή και η αγάπη για την Εθνική Ελλάδος

Χορηγούμενο

Ο συγκλονιστικός αγώνας

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ήταν αποφασισμένοι να αφιερώσουν τη νίκη στους αδικοχαμένους συμπαίκτες τους, όπως δήλωσαν πριν τον αγώνα… «Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής του». Έτσι, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πείσμα και ενέργεια. Στο 3ο λεπτό, ο Βλαχοδήμος έδειξε την αξία του με μια εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του… Μπέλιγχαμ, ενώ λίγο αργότερα ο Παυλίδης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική.

Η ελληνική ομάδα δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει. Στο 10ο λεπτό, ο Μπακασέτας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το Πίκφορντ με μια λόμπα… Αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε στη γραμμή από τον Κόλγουιλ. Η δυναμική πίεση της Ελλάδας συνεχίστηκε, με τον Μαυροπάνο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα, αν και το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Το ανατρεπτικό β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα μπήκε ακόμα πιο δυνατά και στο 49ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Ο Παυλίδης, μετά από πάσα του Κουλιεράκη, ντρίμπλαρε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και σκόραρε, αφιερώνοντας το γκολ στον Μπάλντοκ. Το προβάδισμα έδωσε ώθηση στην ομάδα του… Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία συνέχισε να παίζει επιθετικά, αναζητώντας και ένα δεύτερο τέρμα για να σφραγίσει τη νίκη.

Χορηγούμενο

Η Αγγλία αντέδρασε και είχε την ευκαιρία της με τον Γουότκιν στο… 61ο λεπτό, αλλά η τύχη ήταν στο μέρος της Ελλάδας καθώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 83ο λεπτό, ο Παυλίδης σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε οριακά λόγω οφσάιντ μετά την εξέταση του VAR.

Ωστόσο, η Αγγλία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87ο λεπτό, με τον Μπέλιγχαμ να εκμεταλλευτεί την πάσα του Γουότκιν και να τον Βλαχοδήμο. Παρά την ισοφάριση, η Εθνική Ελλάδας κράτησε την ψυχραιμία της και τελικά πήρε τη νίκη, ολοκληρώνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Γουέμπλεϊ.

Η νίκη αυτή αποτελεί μια σπουδαία στιγμή για την ομάδα, που έδειξε χαρακτήρα και εθνικό αγωνιστικό πάθος, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φαινόταν πως η Εθνική Ελλάδας θα έφευγε από το Γουέμπλεϊ με έναν ικανοποιητικό βαθμό της ισοπαλίας, όμως τελικά κατάφερε κάτι ακόμα καλύτερο: την πολυπόθητη νίκη! Στο 94ο λεπτό, ο Πέλκας έκανε εισβολή στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες, και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παυλίδη, ο οποίος δεν δίστασε να νικήσει τον Πίκφορντ για δεύτερη φορά, κάνοντας το 1-2 και γράφοντας μια σημαντική μάλιστα στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Χορηγούμενο

Οι ομάδες

Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Γκόρντον (60′ Γουότκινς), Σάκα (52′ Μαντουέκε), Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης (65′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Τζόλης (86′ Κωνσταντέλιας), Μπακασέτας (86′ Βαγιαννίδης), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ελλάδα 9
Αγγλία 6
Ιρλανδία 3
Φινανδία 0


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button