ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Γιατί εκτοξεύτηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι σε υγιείς αθλητές;

Τα στοιχεία που προσπαθούν να «θάψουν» και οι «απαντήσεις»

Χορηγούμενο

Σοκ: Γιατί εκτοξεύτηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι σε υγιείς αθλητές; Τα στοιχεία που προσπαθούν να «θάψουν» και οι «απαντήσεις»

Σοκ: Γιατί εκτοξεύτηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι σε υγιείς αθλητές; Σύμφωνα με τα στοιχεία των ετών 2021 και 2022, περισσότεροι από 1.650 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κατέρρευσαν λόγω καρδιακών προβλημάτων, εκ των οποίων 1.148 απεβίωσαν, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν γνωστά προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Οι έρευνες επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η αιτία αυτών των αιφνίδιων θανάτων, ειδικά καθώς επηρεάζουν άτομα που θεωρούνταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ενδεικτικά, το 2021, 108 αθλητές και προπονητές έχασαν τη ζωή τους, αριθμός που αποτελεί πενταπλάσια αύξηση σε σχέση με τους αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους ποδοσφαιριστών που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν από τη FIFA. Αυτό το φαινόμενο προκαλεί ερωτήματα, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι παίκτες που συμμετέχουν σε επαγγελματικές ομάδες περνούν αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές τους, ακριβώς για να αποφευχθεί η απόκτηση αθλητών με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Χορηγούμενο

Το θέμα έχει απασχολήσει διεθνώς τις αθλητικές και ιατρικές κοινότητες, καθώς συνεχίζουν να προκύπτουν περιπτώσεις νεαρών και φαινομενικά υγιών αθλητών που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα. Παρόλο που οι ειδικοί επιχειρούν να εξηγήσουν αυτές τις αυξήσεις, το ποσοστό των θανάτων μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2022 εμφανίζεται αυξημένο κατά 1.696% σε σχέση με τον ιστορικό μηνιαίο μέσο όρο.

Ένα μέρος των περιστατικών αυτών δεν έλαβε τη δημοσιότητα που θα περίμενε κανείς, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν περιορίσει τη διάδοση αυτών των πληροφοριών. Οι ιατροί Peter McCullough και Polykretis εκφράζουν την υποψία ότι η αύξηση αυτών των καρδιακών συμβάντων μπορεί να συνδέεται με τη μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο COVID-19.

Σαρώνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι: Πως συνδέονται τα εμβόλια Covid;

Χορηγούμενο

Ο McCullough υποστηρίζει ότι η μυοκαρδίτιδα θα πρέπει να θεωρηθεί ως πιθανή αιτία για αυτά τα φαινόμενα, ιδιαίτερα δεδομένου ότι το 95% των παικτών του NFL είχαν εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο του 2022. Παράλληλα, αναφέρει ότι έρευνες δείχνουν πως περίπου το 2,5% των ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19 εμφανίζουν καρδιακές βλάβες, με το 90% αυτών να είναι άνδρες.

Covid – Αποκάλυψη σοκ για την ακίδα των mRNA εμβολίων: Οι θάνατοι και η δράση της στα κύτταρα των εμβολιασμένων

Στις μισές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που συνδέονται με το εμβόλιο, τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι εμφανή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων. Η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή ταχυκαρδία και να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο σε υγιείς ενήλικες.

Παρά τις προσπάθειες να βρεθούν εξηγήσεις, πολλά από αυτά τα περιστατικά παραμένουν ανεξήγητα, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για την υγεία των αθλητών και τις αιτίες αυτής της αυξημένης συχνότητας καρδιακών προβλημάτων.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button