ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Η ζέστη συνεχίζεται- Πότε θα έρθει τελικά ο χειμώνας;

"Δεν περιμένουμε χειμωνιάτικες συνθήκες άμεσα"

Χορηγούμενο

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε σήμερα την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Τονίζοντας ότι η ζέστη συνεχίζεται και η θερμοκρασία είναι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μέχρι 6 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Σήμερα, ηλιοφάνεια και καλοκαιρία θα επικρατήσουν, ενώ την Παρασκευή θα παραμείνει το ίδιο σκηνικό. Ωστόσο, οι επόμενες ημέρες αναμένονται κάποιες αλλαγές. Αν και δεν θα πρέπει να φορέσουμε χειιάτικα ρούχα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα «-» και οι εκτιμήσεις του δείχνουν ότι αυτό θα αργήσει ακόμα.

Χορηγούμενο

Συγκεκριμένα, και την Παρασκευή και το Σάββατο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Μια πτώση από την Κυριακή, με ιδιαίτερη άνοδο της θερμοκρασίας στην ανατολική Ελλάδα. Καθώς θα φτάσει κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες σε όλη τη χώρα. Με εξαίρεση τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα, όπου ο καιρός είναι πιο άστατος. Εκεί θα υπάρξουν τοπικές βροχές, οι οποίες θα επεκταθούν προς τη βόρεια και τη βορειοανατολική Ελλάδα αργά το βράδυ. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για πιθανές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι οι θερμές αέριες μάζες έχουν εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα μας. Με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Χορηγούμενο

Πτώση της θερμοκρασίας Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι:

«Θα άρχισε να φυσάει βοριάς, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τους βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και τη σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας, ώστε να φτάσουμε σε κανονικά για την εποχή. Οι βροχές που είναι λίγες, κυρίως σε περιοχές όπως η Εύβοια, η ανατολική Θεσσαλία και η Κρήτη, αλλά δεν αναμένονται αξιόλογες».

Επίσης, διευκρίνισε ότι:

«Δεν θα κάνει κρύο, απλά θα υπάρξει μια δροσιά».

Μετά την Κυριακή και την ερχόμενη εβδομάδα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και οι βοριάδες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ατμόσφαιρας. Με λίγες βροχές να αναμένονται.

Χορηγούμενο

Προβλέψεις για τον χειμώνα Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN:

«Δεν περιμένουμε χειμωνιάτικες συνθήκες άμεσα. Καθώς οι καιρικές θα γίνουν πιο εμφανείς μέσα στο Νοέμβριο ή στο τέλος του Οκτωβρίου. Ενώ συνήθως ο χειμώνας ξεκινά τον Δεκέμβριο».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button