ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όπερα στη Στουτγάρδη σοκάρει το κοινό – Δεκαοκτώ θεατές με έντονα συμπτώματα ναυτίας

Παραστάσεις με σκηνές κατάποσης σπαθιού, αυνανισμό live σεξ, piercing...

Χορηγούμενο

Δεκαοκτώ θεατές παρουσίασαν έντονα συμπτώματα ναυτίας κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων παραστάσεων της προκλητικής όπερας «Sancta». Στην κρατική όπερα της Στουτγάρδης το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Χορηγούμενο

Η παράσταση, έργο της χορογράφου και σκηνοθέτιδας Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κοινό. Λόγω των ακραίων σκηνών που περιλάμβαναν live σεξ, piercing. Καθώς μεγάλες ποσότητες ψεύτικου αλλά και αληθινού αίματος. Φαίνεται πως αυτές οι εικόνες προκάλεσαν αμηχανία. Όπως και αναστάτωση σε μερίδα των θεατών που δεν ήταν προετοιμασμένοι για το περιεχόμενο της παράστασης.

«Το Σάββατο φροντίσαμε οκτώ άτομα, ενώ την Κυριακή χρειάστηκαν βοήθεια δέκα ακόμα θεατές». Δήλωσε ο εκπρόσωπος της όπερας, Σεμπάστιαν Έμπλινγκ, στην εφημερίδα Guardian. Σε τρεις περιπτώσεις η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που απαιτήθηκε η παρέμβαση γιατρού για να διασφαλιστεί η υγεία των θεατών.

Η Χόλτσινγκερ, γνωστή για τις αντισυμβατικές της παραστάσεις που συνδυάζουν χοροθέατρο και βαριετέ, έχει συνηθίσει να παρουσιάζει έργα που συχνά σοκάρουν το κοινό. Συχνά περιλαμβάνει γυναικείο καστ που ερμηνεύει μερικώς ή πλήρως γυμνό, ενώ στο παρελθόν έχει παρουσιάσει παραστάσεις με σκηνές κατάποσης σπαθιού, τατουάζ, αυνανισμό και «ζωγραφική δράσης» με αίμα και άλλα αμφιλεγόμενα στοιχεία.

Χορηγούμενο

Η όπερα «Sancta», με την οποία η Χόλτσινγκερ κάνει το ντεμπούτο της στο είδος αυτό, βασίζεται στην εξπρεσιονιστική όπερα «Sancta Susanna» του Πάουλ Χίντεμιτ από το 1921. Το έργο αυτό είχε σκανδαλίσει το κοινό της εποχής λόγω του θεωρούμενου βλάσφημου περιεχομένου του. Αφηγούμενο την ιστορία μιας καλογριάς που αντιμετωπίζει την εσωτερική της σύγκρουση. Όταν ξυπνούν σε αυτήν καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες.

Η πρωτότυπη όπερα του Χίντεμιτ, αν και προοριζόταν να παρουσιαστεί το 1921 στην κρατική όπερα της Στουτγάρδης, καθυστέρησε την πρεμιέρα της για ένα χρόνο. Εξαιτίας των αντιδράσεων για το τολμηρό και προκλητικό περιεχόμενό της.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button