ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Συνάντησε τον Ιησού»: Συγκλονιστική μαρτυρία άνδρα που «επέστρεψε» στη ζωή

Πέθανε τρεις φορές μέσα σε μία μόνο ημέρα και γύρισε ξανά πίσω

Χορηγούμενο

«Συνάντησε τον Ιησού»: Συγκλονιστική μαρτυρία άνδρα που «επέστρεψε» στη ζωή – Πέθανε τρεις φορές μέσα σε μία μόνο ημέρα και γύρισε ξανά πίσω

«Συνάντησε τον Ιησού»: Συγκλονιστική μαρτυρία άνδρα που «επέστρεψε» στη ζωή… Ένας άνδρας, που βίωσε τον θάνατο τρεις φορές σε μία μόνο ημέρα όταν ήταν παιδί, μοιράστηκε την εμπειρία του σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

Ο Λάντον Κεμπ ήταν μόλις οκτώ ετών το 199, όταν βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστυχημα.

Χορηγούμενο
Ο Landon Kemp μετά το τροχαίο όταν ήταν μόλις οκτώ ετών

Η οικογένεια Κεμπ, επιστρέφοντας από την εκκλησία στη Βόρεια Καρολίνα, ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση με ένα ασθενοφόρο σε μια διασταύρωση.

Ο πατέρας του Λάντον, Άντι, έχασε ακαρία τη ζωή του και το όχημά τους τέτοια καταστροφή, που οι διασώστες αρχικά δεν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε παιδί μέσα που χρειαζόταν βοήθεια.

Η αποκαλυπτική αφήγηση ενός ανθρώπου που περιέγραψε τις εμπειρίες του από την παράδεισο

‘Δεν μπορούσαν να δουν το σώμα του λόγω της ζημιάς που είχε γίνει στην πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου’, είπε.

Χορηγούμενο

‘Όταν είδαν το παπούτσι του Λάντον, χρειάστηκε να ψάξουν βαθύτερα για το σώμα του.

Όταν έβγαλαν τον Λάντον έξω, από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δεν ανέπνεε’.

Οι διασώστες κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τον Λάντον και τον μετέφεραν αεροπορικώς με επείγουσα πτήση στο Ιατρικό Κέντρο της Καρολίνας.

Εκείνη την ημέρα, ο Λάντον υπέστη ακόμα δύο φορές καρδιακή ανακοπή, αλλά κάθε φορά οι γιατροί κατάφερναν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Χορηγούμενο

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα του, Julie, είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της, οι γιατροί προειδοποίησαν ότι ο Λάντον κινδύνευε να έχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη λόγω της συνεχούς έλλειψης οξυγόνου που είχε υποστεί.

Εντούτοις, ο Λάντον όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει την εγκεφαλική βλάβη, αλλά επίσης βίωσε μια συγκλονιστική εμπειρία κοντά στον θάνατο, κατά την οποία ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον «παράδεισο».

Αυτού του είδους οι εμπειρίες, που αναφέρονται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αντικείμενο μεγάλης επιστημονικής και λαϊκής περιέργειας, καθώς σχετίζονται με τις αντιλήψεις των ανθρώπων όταν βρίσκονται σε κατάσταση κλινικού θανάτου.

Στην περίπτωση του Λάντον, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είδε τον παράδεισο.

Χορηγούμενο

Η Julie θυμάται τη στιγμή που ο γιος της ξύπνησε. Πήγε να του ανακοινώσει τον θάνατο του πατέρα του, αλλά εκείνος την σταμάτησε, λέγοντας πως ήδη το γνώριζε, επειδή είχε δει τον πατέρα του στον ουρανό.

Ο Λάντον, που σήμερα είναι 35 ετών, συνεχίζει να διατηρεί έντονες αναμνήσεις από αυτή την εμπειρία

‘Θυμάμαι ότι μπόρεσα να δω τον πατέρα μου και τον φίλο του Olan Palmer, ο οποίος είχε πεθάνει λιγότερο από ένα μήνα πριν από εκείνον’, είπε.

‘Και τον γιο του Olan, τον Neal Palmer, ο οποίος είχε πεθάνει πάνω σε ένα τετράτροχο χρόνια πριν.

‘Ποτέ κανείς μας δεν είπε κουβέντα ο ένας στον άλλο, αλλά απλά στεκόμασταν όλοι εκεί’.

Ο Λάντον λέει ότι συνάντησε και δύο από τα αδέλφια του, τα οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ, καθώς η μητέρα του, Julie, είχε βιώσει δύο αποβολές σε προηγούμενες εγκυμοσύνες πριν από τη γέννησή του.

Θυμήθηκε: «Ήξερα ότι ήταν τα αδέλφια μου, παρόλο που κανείς δεν μου είχε μιλήσει ποτέ γι’ αυτά.

‘Απλά όντας στον ουρανό, υποθέτω ότι γνωρίζεις τους δικούς σου ή ξέρεις ποιοι είναι όλοι».

Ανατριχιαστικό: Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που λένε οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν

«Ο Ιησούς ήρθε σε μένα και μου είπε…»

Ο Λάντον ανέφερε ότι κάθε φορά που βίωνε την κατάσταση του «θανάτου», είχε μια διαφορετική εμπειρία και σε μία από αυτές τις στιγμές, ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον Ιησού.

«Ο Ιησούς ήρθε σε μένα και μου είπε ότι πρέπει να επιστρέψω στη Γη και να γίνω καλός χριστιανός και να μιλήσω στους άλλους γι’ αυτόν».

Οι εμπειρίες που περιέγραψε ο Λάντον, κατά τις οποίες έβλεπε και άκουγε πράγματα ενώ ήταν κλινικά νεκροί, έχουν βρει κάποια επιστημονική υποστήριξη. Έρευνες εδώ και χρόνια έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί για λίγο μετά τη διακοπή της καρδιακής λειτουργίας.

Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι ακόμη και όταν ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου για έως και μία ώρα, μπορεί να εμφανιστεί σποραδικές εκρήξεις δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ανάληψης. Αυτή η η μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που σχετίζονται με σύνθετες νοητικές λειτουργίες, όπως η σκέψη και η φαντασία.

Λόγω αυτών των ευρημάτων, κάποιοι γιατροί προτείνουν να αναθεωρηθούν η πρακτική της κήρυξης κάποιου ως νεκρού μετά από τρία έως πέντε λεπτά χωρίς οξυγόνο, καθώς οι ασθενείς θα μπορούσαν να επανέλθουν στη ζωή.

Οι έρευνες για τις εμπειρίες κοντά στον θάνατο αποκαλύπτουν ότι όσοι βιώνουν μπορούν να αισθάνονται διάφορα πράγματα, αλλά συχνά αναφέρουν κοινές εικόνες. Αυτές περιλαμβάνουν εξωσωματικές εμπειρίες, οραματισμούς έντονου φωτός σε ένα τούνελ, συναντήσεις με αποθανόντες συγγενείς ή στιγμές που η ζωή τους περνάει σαν ταινία μπροστά στα μάτια τους.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button