ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: Τον εκτέλεσε 20χρονος σκοπευτής

Πως σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς ο Ισραηλινός Στρατός

Χορηγούμενο

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: Τον εκτέλεσε 20χρονος σκοπευτής! Πως σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς ο Ισραηλινός Στρατός;

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: Τον εκτέλεσε 20χρονος σκοπευτής… Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ επιβεβαιώθηκε, ωστόσο οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς και πότε εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα δεν έγιναν αμέσως γνωστές. Μια στρατιωτική πηγή από το Ισραήλ αποκάλυψε στο protothema.gr ότι ο Σινουάρ δεν έχασε τη ζωή του την Πέμπτη (17/10) αλλά την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη, το μεσημέρι, σε κτίριο που βρισκόταν στην περιοχή Ταλ Ας Σουλτάν, νότια της Γάζας.

Εικόνα σοκ: Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, νεκρός (φωτο)

Χορηγούμενο

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ

Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιπολίας σε δρόμο της συγκεκριμένης περιοχής, μια ομάδα αναγνώρισης του Ισραηλινού Στρατού βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ομάδα πέντε ατόμων. Όταν οι άνδρες αντιλήφθηκαν την παρουσία των στρατιωτών, άρχισαν να εκτοξεύουν χειροβομβίδες προς την μεριά τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Ισραηλινό Στρατό (IDF), οι στρατιώτες, οι οποίοι δεν ανήκαν σε ειδικές δυνάμεις, απάντησαν αμέσως με πυρά, καταφέρνοντας να σκοτώσουν τέσσερα από τα πέντε άτομα.

Ο πέμπτος άνδρας διέφυγε και ταμπουρώθηκε σε ένα κοντινό σπίτι, όπου προσπάθησε να βρει καταφύγιο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη υποδεικνύει ότι η επιχείρηση δεν ήταν ένα προγραμματισμένο χτύπημα αλλά μια απάντηση σε ξαφνική εχθρική ενέργεια που πυροδοτήθηκε από την παρουσία της ομάδας του Ισραηλινού Στρατού στην περιοχή.

Αυτές οι λεπτομέρειες φωτίζουν τη δυναμική και απρόβλεπτη φύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ επιβεβαιώνουν ότι ο Σινουάρ εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε κάτω από έντονες συνθήκες μάχης. Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει τεταμένη, με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις επιχειρήσεις του και τις στρατιωτικές συγκρούσεις να κλιμακώνονται.

Χορηγούμενο

Η ομάδα του Ισραηλινού Στρατού, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τις επιχειρήσεις στη Γάζα, χρησιμοποίησε ένα drone ανίχνευσης εξοπλισμένο με κάμερα για να εισέλθει στο κτίριο, με σκοπό να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τον άνδρα που είχε ταμπουρωθεί εκεί.

Χορηγούμενο

Τον εκτέλεσε 20χρονος σκοπευτής με μια σφαίρα στο κεφάλι

Καθώς το drone πλησίαζε, ο άνδρας, μην έχοντας πλέον σφαίρες ή άλλα πυρομαχικά, άρχισε να ρίχνει πέτρες προς το drone σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το απωθήσει. Παράλληλα με τη χρήση του drone, οι στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν θέση γύρω από το σημείο, με έναν ελεύθερο σκοπευτή να καλύπτει την περιοχή από στρατηγική θέση. Ο σκοπευτής, αν και νεαρός σε ηλικία, με λίγους μήνες θητείας στον στρατό, τοποθετήθηκε σε κατάλληλη θέση, έτοιμος να δράσει.

Όταν δόθηκε η εντολή από τον διοικητή της μονάδας, ο 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε με ακρίβεια το χτύπημα, πυροβολώντας τον Σινουάρ στο κεφάλι και ολοκληρώνοντας την επιχείρηση με μία μόνο βολή.

Άμεσα δόθηκε εντολή σε άρματα μάχης που βρίσκονταν στη Ράφα να προσεγγίσουν το σημείο, με στόχο να ελέγξουν αν υπάρχουν άλλα μέλη της Χαμάς στο κτίριο ή τυχόν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Τα άρματα άνοιξαν πυρ, καταστρέφοντας την πρόσοψη του κτιρίου, και στη συνέχεια η στρατιωτική ομάδα αποχώρησε από την περιοχή.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, όταν η ομάδα επέστρεψε στο κτίριο, κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο πλέον καταζητούμενος στη Γάζα είχε ήδη χάσει τη ζωή του. Ακόμη και τα άτομα από τον στενό κύκλο του Σινουάρ δεν γνώριζαν την κατάσταση και έτσι κανείς δεν βρέθηκε στο σημείο για να παραλάβει τη σορό του.

Χορηγούμενο

Η ίδια στρατιωτική μονάδα που είχε εξουδετερώσει τον Σινουάρ την προηγούμενη ημέρα ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό την επόμενη και ειδοποίησε τα ανώτερα κλιμάκια του Ισραηλινού Στρατού. Για να επιβεβαιώσετε ότι η σορός ανήκε στον Σινουάρ χωρίς να ξεκινήσει να πραγματοποιηθεί ανάλυση DNA, οι στρατιώτες έκοψαν τον δείκτη του αριστού του χεριού και τον έστειλαν για επανάληψη μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλησιέστερο κέντρο εκτός Γάζας.

Ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να διαφύγει από τις αρχές για χρόνια και είχε επιβιώσει από αμέτρητες απόπειρες κατά τη ζωή του, τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός νεαρού στρατιώτη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button