ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο

Αδιανόητες δηλώσεις από τον πρώην Πρωθυπουργό

Χορηγούμενο

Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο! Αδιανόητες δηλώσεις από τον πρώην Πρωθυπουργό…

Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο… Σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και πολυάριθμων προκλήσεων στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναφέρθηκε σε μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των ενεργειακών πηγών. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό μέσο Gazeteoksijen, ανέφερε ότι παρά τις συνεχείς διαφωνίες και την τουρκική ρητορική, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

«Βόμβα»: Ξανά ερωτευμένη η πρώην σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Άντα – Ο άντρας που την κάνει ευτυχισμένη τρία χρόνια μετά το διαζύγιο

Χορηγούμενο

Οι «περίεργες» δηλώσεις για το Αιγαίο

Ο Παπανδρέου σημείωσε ότι οι διαφωνίες επικεντρώνονται κυρίως γύρω από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εντελώς αβέβαια. Στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι η ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα δεν είναι βιώσιμη για το μέλλον και πρότεινε τη συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Αντί να συνεχίσουμε να μάλωνουμε για πόρους που μπορεί και να μην υπάρχουν, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου για να δημιουργήσουμε μια νέα συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Παπανδρέου εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδια που μπορεί να προτείνει, ιδιαίτερα δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δείξει ενδιαφέρον να επωφεληθεί από τις ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής. Η στρατηγική αναζήτηση ενέργειας της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές προκλήσεις που διαμορφώνουν το τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστά τις προτάσεις του Παπανδρέου ιδιαίτερα σημαντικές.

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μέλλον της δημοκρατίας, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς, προκειμένου να οικοδομηθούν γερές σχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση για συνεργασία στην ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας και κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες, εν μέσω των τρεχουσών εντάσεων.

Χορηγούμενο

Η υποστήριξη του Παπανδρέου για μια πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική δεν είναι μόνο μια ευχή, αλλά και μια αναγκαία στρατηγική για τις δύο χώρες που μπορούν να επωφεληθούν από τις φυσικές τους πηγές. Η πρόταση αυτή καλεί τους πολιτικούς και τους ηγέτες των δύο χωρών να δουν πέρα από τις υπάρχουσες διαφορές και να αναζητήσουν κοινούς στόχους για ένα καλύτερο μέλλον.

Το «μέλλον της Δημοκρατίας»

Κατά τα λοιπά μίλησε για το μέλλον της δημοκρατίας. Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Η νέα μορφή δημοκρατίας πρέπει να είναι «λαϊκές συνελεύσεις». Οι ηγέτες πρέπει να οικοδομήσουν εκ νέου την κοινωνική συνείδηση ​​και την αίσθηση της συναδέλφωσης, εμπλέκοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η πόλωση».

«Βόμβα» από τη Δήμητρα Λιάνη για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Έχει ένα ακόμη προσυπογεγραμμένο γραμμάτιο να…»

Η Μέση Ανατολή

«Η Μέση Ανατολή είναι και το σπίτι μας. Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να λύσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από κοινού. Ο Ισμαήλ Τζεμ και εγώ πήγαμε στην περιοχή όταν οι συγκρούσεις ήταν στο πιο έντονό τους, επισκεφτήκαμε τον Αραφάτ και τον Σαρόν και δώσαμε ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης».

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button