ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων: Οι τυχεροί που θα το πάρουν

Με τα ποσά να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ

Χορηγούμενο

Έκτακτο Επίδομα Χριστουγέννων: Οικονομική Ενίσχυση από 100 έως 200 Ευρώ για Ευάλωτες Ομάδες
Το επονομαζόμενο «επίδομα ακρίβειας» ή έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων θα χορηγηθεί και φέτος στους δικαιούχους. Με τα ποσά να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση, χωρίς να υποβληθούν νέα αίτηση.

Η απόφαση για την επιβολή του έκτακτου φόρου στα διυλιστήρια δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Γενικότερα δεν προσφέρει οικονομική ανακούφιση σε περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το συνολικό ποσό του επιδόματος θα ανέλθει σε περίπου 243 εκατομμύρια ευρώ.

Χορηγούμενο

Δικαιούχοι του Επιδόματος Χριστουγέννων

Η έκτακτη αυτή βοήθεια, που προέρχεται από τα έσοδα της φορολόγησης στα διυλιστήρια, θα ενισχύσει συνολικά 1.870.000 πολίτες την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά:

Περίπου 1,2 άτομα, μεταξύ των δικαιούχων επιδόματος παιδιού, του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων, θα λάβουν την ενίσχυση λίγο πριν τις γιορτές.
Επίσης σχεδόν 670.000 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 1.600 ευρώ, οι οποίοι δεν θα λάβουν αύξηση, θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς έως 200 ευρώ.
Επιπλέον συνταξιούχοι με συνολικό ποσό κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ που θα λάβουν 200 ευρώ.
Για εκείνους με άθροισμα συντάξεων από 700 έως 1.100 ευρώ, το επίδομα θα έρχεται στα 150 ευρώ.
Ακόμη όσοι έχουν άθροισμα κυρίων συντάξεων μεταξύ 1.100 και 1.600 ευρώ θα λάβουν βοήθεια 100 ευρώ.
Επίσης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ήδη ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση για τους συνταξιούχους προέρχεται από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών των διυλιστηρίων για το 2023. Τέλος σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 750.000 συνταξιούχοι έλαβαν το επίδομα2023 του Δεκέμβριου.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button