ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέος: Πού βρέθηκε η «Κιβωτός του Νώε»; (Φωτο)

Η σπουδαία ανακάλυψη από την Βιβλική Εποχή

Χορηγούμενο

Δέος: Πού βρέθηκε η «Κιβωτός του Νώε»; Η σπουδαία ανακάλυψη των επιστημόνων από την Βιβλική Εποχή και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα

Δέος: Πού βρέθηκε η «Κιβωτός του Νώε»; Μετά από δεκαετίες εικασιών, ο σχηματισμός Durupinar, ένας γεωλογικός τύμβος με σχήμα βάρκας που βρίσκεται κοντά στη σύνορα Τουρκίας-Ιράν, επανέρχεται στο προσκήνιο της διεθνούς επιστημονικής έρευνας. Η ιστορία αυτού του σχηματισμού ξεκίνησε το 1948, όταν ένας Κούρδος αγρότης έκανε την ανακάλυψη, αλλά μόλις το καλοκαίρι του 2021, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να προσεγγίσει το μυστήριο με συστηματική ανάλυση και σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία.

Με επικεφαλής την «Ερευνητική Ομάδα του Όρους Αραράτ και της Κιβωτού του Νώε», ερευνητές από πανεπιστήμια στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες επισκέφθηκαν τον εξοπλισμό με σύγχρονη τεχνολογία, με σκοπό να εξετάσουν τον σχηματισμό Durupinar μπορεί να περιέχει στοιχεία ανθρώπινης δραστηριότητας από τη βιβλική. εποχή.

Χορηγούμενο
Ο χάρτης με το σημείο, όπου βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε

Αν και ο σχηματισμός είχε προσελκύσει την προσοχή από τη δεκαετία του 1950, όταν τον ανέφερε ο λοχαγός του Τουρκικού Στρατού Ilhan Durupinar, η επιστημονική κοινότητα δεν είχε καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με την προέλευσή του. Για να διερευνήσουν το μυστήριο, η ομάδα συνέλεξε περίπου 30 δείγματα εδάφους και πετρωμάτων, που αναλύθηκαν στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Η ανάλυση επικεντρώθηκε στην ηλικία και τη σύνθεση των δειγμάτων, με στόχο να ανιχνεύσουν ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας ή στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η περιοχή ήταν κάποτε κάτω από το νερό.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά, καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν υλικά που μοιάζουν με πηλό και θαλάσσιες ενώσεις στο έδαφος, γεγονός που ενισχύει τη θεωρία ότι ο σχηματισμός Durupinar μπορεί να ανέβει σε ένα θαλάσσιο περιβάλλον πριν από χιλιάδες χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη ενισχύει την υπόθεση ότι η τοποθεσία ίσως σχετίζεται με την Κιβωτό του Νώε, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα

Ο σχηματισμός Durupinar, με το εντυπωσιακό του σχήμα που μοιάζει με πλώρη πλοίου, έχει προσελκύσει την προσοχή επιστημόνων, τυχοδιωκτών και ιστοριοδιφών εδώ και δεκαετίες. Οι διαστάσεις του λόφου, που φτάνουν τα 538 πόδια, κάνουν εκπληκτικά με τις βιβλικές περιγραφές της Κιβωτού.

Χορηγούμενο

Ιησούς Χριστός – Σπουδαία ανακάλυψη για την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Dr. Faruk Kaya, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή ήδη από τη Χαλκολιθική περίοδο (5500-3000 π.Χ.), περίοδος που σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη χρήση λίθινων σε μεταλλικά εργαλεία. Αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο σχηματισμός Durupinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχαίους πολιτισμούς κατά τη διάρκεια ή μετά από μια μεγάλη καταστροφή, όπως η βιβλική πλημμύρα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button