ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρέφος 22 μηνών πέθανε από το σπάνιο σύνδρομο Krabbe

Η νόσος Krabbe είναι μια σπάνια και συνήθως θανατηφόρος διαταραχή του νευρικού συστήματος

Χορηγούμενο

Η κοινωνία του Βόλου είναι σοκαρισμένη από την είδηση ​​του θανάτου ενός βρέφους μόλις 22 μηνών. Καθώς υπέκυψε στο σπάνιο σύνδρομο Krabbe. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο TheNewspaper, το παιδί νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Αλλά το Σάββατο άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου». Αλλά οι ιατρικές προσπάθειες γιατρών και εντατικολόγων αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Χορηγούμενο

Τι είναι η νόσος Krabbe

Η νόσος Krabbe είναι μια σπάνια και συνήθως θανατηφόρος διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η οποία είναι κληρονομική.

Άτομα που πάσχουν από τη νόσο αυτή δεν μπορούν να παραχθούν επαρκείς ποσότητες μιας ουσίας γνωστής ως GALC. Η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του μυελικού στρώματος.

Η μυελίνη περιβάλλει και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα. Χωρίς αυτή την προστασία, τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου καταστρέφονται και οι νευρικές λειτουργίες στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του σώματος διατάσσονται.

Χορηγούμενο

Η νόσος Krabbe παρατηρείται κυρίως σε βρέφη, συνήθως πριν από την ηλικία των 6 μηνών, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και αργότερα στη ζωή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή τη νόσο, και τα περισσότερα βρέφη που πλήττονται από αυτήν χάνουν τη ζωή τους πριν από τα δύο χρόνια τους.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button