ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιες μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία ,τον Νοέμβριο;

Ο Νοέμβριος φαίνεται πως είναι μήνας γεμάτος κινητοποιήσεις και αργίες για τους μαθητές και τις σχολικές μονάδες

Χορηγούμενο

Ο Νοέμβριος φαίνεται πως είναι μήνας γεμάτος κινητοποιήσεις και αργίες για τους μαθητές και τις σχολικές μονάδες. Προσφέροντας έτσι άλλες επιλογές για διαλείμματα από τα μαθήματα. Με το τέλος του Οκτωβρίου και την εθνική εορτή συνοδεύεται από τετραήμερο διάλειμμα, οι μαθητές απολαμβάνουν λίγη ξεκούραση. Ωστόσο, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου προμηνύουν νέες αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα.

Η πρώτη σημαντική είναι η Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου. Όταν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σχεδιάζουν αποχή από τα μαθήματα και συμμετοχή σε διαδρομές διαμαρτυρίας. Το κάλεσμα για αυτήν την κινητοποίηση προήλθε από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Με κύρια αιτήματα τις καλύτερες υποδομές και καθηγητές από την αρχή της χρονιάς. Στη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές αναφέρουν πως επιθυμούν ένα σχολείο που θα τους προσφέρει γνώση και δημιουργικότητα. Μακριά από ένα σύστημα που δίνει έμφαση στην πειθαρχία και τις ποινές.

Χορηγούμενο

Ακολουθεί η Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, όταν τα σχολεία της χώρας θα αφιερώσουν τη μέρα στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Καθώς φέτος η 17η Νοεμβρίου, ημέρα της επετείου, πέφτει Κυριακή. Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τιμήσουν την ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Μετά τις εκδηλώσεις, οι μαθητές αποχωρούν. Ενώ οι εκπαιδευτικοί δύνανται να παραμείνουν για συναντήσεις ή άλλες.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων προβλέπεται για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, με την πανελλαδική 24ωρη εργασία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στην εργασία, προτάσσοντας αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην εργασία, με αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και την επιστροφή των επιδομάτων σε ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές τονίζουν τις ανησυχίες και τις διεκδικήσεις τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, καθώς και τη διάθεση για αγώνα υπέρ ενός καλύτερου εκπαιδευτικού συστήματος που θα προσφέρει σε όλους τους μαθητές ίσες και κατάλληλες συνθήκες μάθησης.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button