ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεισμός τώρα στην Κηφισιά αναστάτωσε την Αττική

Χορηγούμενο

Σεισμός τώρα στην Κηφισιά αναστάτωσε την Αττική καθώς έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πρωτεύουσας

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά

Σεισμός τώρα στην Κηφισιά αναστάτωσε την Αττική… Η Σεισμική Δόνηση καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 20:14, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η δόνηση είχε μέγεθος 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας εντοπίζεται 1 χιλιόμετρο νότια νοτιοανατολικά της Κηφισιάς.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι φυσικά φαινόμενα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και είναι αποτέλεσμα των γεωλογικών διεργασιών που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Γης. Αυτή η συγκεκριμένη δόνηση δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνήθως είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες φυσικές καταστάσεις.

Χορηγούμενο

Η Κηφισιά, που βρίσκεται στην Αττική, είναι γνωστή για την πυκνότητα του πληθυσμού της και τις πολλές κατοικίες που φιλοξενούν. Αν και το μέγεθος του σεισμού δεν ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να προκαλέσει ζημιές, οι κάτοικοι παραμένουν ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τις σεισμικές δραστηριότητες, καθώς η περιοχή έχει ιστορικό σεισμού στο παρελθόν.

Σείεται το Άγιο Όρος: 363 σεισμοί μέσα σε λίγες μόνο μέρες

Μετά τον σεισμό, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε ανακοινώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για προετοιμασία και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους σεισμούς. Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας σε περίπτωση ισχυρότερης δόνησης. Σημαντικό επίσης δεν γνωρίζει πώς να αντιδράσει κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, όπως το να αναζητήσετε καταφύγιο σε ασφαλή σημεία και να αποφύγετε τα παράθυρα και τα γυάλινα αντικείμενα.

Χορηγούμενο

Συναγερμός: Φόβοι για μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο;

Η σεισμική δραστηριότητα αποτελεί ένα διαρκές φαινόμενο στην Ελλάδα, χώρα με πλούσια γεωλογική ιστορία. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τις δονήσεις συνεχώς, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για την κατανόηση και τη διαχείριση των κινδύνων που συνδέονται με αυτά τα φυσικά φαινόμενα. Οι τοπικές αρχές, από την πλευρά τους, εργάζονται αδιάκοπα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων και να μην ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button