ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανησυχία από τα θετικά self test για καρκίνο του παχέος εντέρου: Συστάσεις από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Η κυρία Παγώνη εξηγεί ότι ένα θετικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει ένδειξη καρκίνου.

Χορηγούμενο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, συνιστά ψυχραιμία στη διαδικασία του self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Με σκοπό να καθησυχάσει τους πολίτες που ανησυχούν για τα αποτελέσματα. Η ίδια επισημαίνει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα σε self test δεν σημαίνει διάγνωση καρκίνου. «Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να ιαθεί. Δεν χρειάζεται πανικός τονίζει. Καθώς τα δωρεάν self test της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας προκαλούν ανησυχία.

Το Υπουργείο Υγείας έχει στείλει ενημερωτικά μηνύματα σε πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος, τους προτρέπουν να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα δωρεάν διαγνωστικά κιτ για προληπτική εξέταση. Από τα 130.000 διανεμηθέντα self test, περίπου 1.000 εμφανίστηκαν θετικά αποτελέσματα. Γεγονός που έχει ανησυχήσει αρκετούς.

Χορηγούμενο

Επίσης η κυρία Παγώνη εξηγεί ότι ένα θετικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει ένδειξη καρκίνου. Καθώς και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν. «Ηρεμία χρειάζεται», υπογραμμίζει, και υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αντί να σπεύσουν στα νοσοκομεία.

«Ο γιατρός που θα εξετάσει το ιστορικό και θα καθοδηγήσει για το εάν χρειάζεται κολονοσκόπηση». Επισημαίνει, προσθέτοντας ότι η κολονοσκόπηση χρειάζεται ραντεβού και κατάλληλη προετοιμασία. «Η εξέταση καθαρό έντερο ώστε ο γιατρός να έχει εικόνα», εξηγεί. Ενώ αναφέρει πως μερικοί πολίτες φτάνουν καλή στα νοσοκομεία πανικόβλητοι, ζητώντας άμεση εξέταση. Για πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση, η κυρία Παγώνη προτείνει τη δημιουργία ειδικών κέντρων. Καθώς θα γίνεται η εξέταση για όσους χρειάζονται κολονοσκόπηση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button