ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΟΧΙ του 1940 πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ

Να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα παραμείνει δυνατή και ελεύθερη, αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ιστορία μας και τους Ήρωες προγόνους μας

Χορηγούμενο

Το ΟΧΙ του 1940 πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ με την ιστορία να επαναλαμβάνεται η χώρα μας να παραμείνει ελεύθερη

Το ΟΧΙ του 1940 πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ… Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας και περισυλλογής, καθώς θυμόμαστε το ιστορικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας το 1940. Τότε, η χώρα ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον φασισμό, λέγοντας ένα ηχηρό «Όχι» στην απειλή της καταπίεσης και της κατάλυσης της ελευθερίας. Το μήνυμα αυτό, γεμάτο Θάρρος και Εθνική Συνείδηση, είναι επίκαιρο και σήμερα, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε μια κρίσιμη συγκυρία, αντιμετωπίζοντας πιέσεις από εξωτερικούς παράγοντες.

Σήμερα, ο σύγχρονος «ιμπεριαλισμός» που απειλεί τη χώρα μας έχει διαφορετική μορφή και προέρχεται από τις συνεχείς προκλήσεις και διεκδικήσεις της Τουρκίας και όχι μόνο. Οι εντάσεις που εγείρει η γειτονική χώρα δεν είναι μόνο πολιτικές ή στρατηγικές, αλλά αποτελούν μια προσπάθεια υπονόμευσης των Εθνικών μας συμφερόντων και της Εθνικής Κυριαρχίας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί εκφράζουν την άποψη ότι η στάση της Τουρκίας θυμίζει την ισχύ και τον επεκτατισμό που χαρακτηρίζει παλιότερες εποχές.

Χορηγούμενο

Σοκ: Ο Ερντογάν θέτει σε εφαρμογή τον «Εθνικό Όρκο» της Τουρκίας με αρπαγή εδάφους από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράκ και Συρία

Παράλληλα, στο εσωτερικό της χώρας διατυπώνονται προτάσεις για έναν συμβιβασμό με την Τουρκία, που σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της γραμμής, θα μπορούσε να διασφαλίσει δήθεν την ειρήνη. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στην αντίληψη ότι οι παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα ίσως οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων. Ωστόσο, η ιστορία μας έχει δείξει πως η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της χώρας δεν εξαγοράζονται με συμβιβασμούς.

Αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα του 1940, σήμερα καλούμαστε και πάλι να πούμε “ΟΧΙ”. Ένα νέο “ΟΧΙ” στις πιέσεις για παραχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία. Είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τον αγώνα εκείνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, προβάλλοντας και σήμερα την ίδια σταθερή προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Υπερηφάνειας.

Χορηγούμενο

Το ιστορικό σπίτι του ΟΧΙ και η 28η Οκτωβρίου

Το 2024 ας γίνει η χρονιά που η Ελλάδα, με ενότητα και σθένος, θα απορρίψει κάθε μορφή υπονόμευσης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, λέγοντας «όχι» σε οτιδήποτε απειλεί τις Ιστορικές Αξίες της και την Εθνική της Ακεραιότητας. Με σεβασμό στο παρελθόν μας, ας διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα παραμείνει δυνατή και ελεύθερη, αποδίδοντας φόρο τιμής στο ηρωικό “ΟΧΙ” του 1940 με ένα νέο, εξίσου δυνατό και αδιάλλακτο “ΟΧΙ” στο σήμερα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button