Η μελομακαρονόπιτα είναι μια νόστιμη μπισκοτένια πίτα που σιροπιάζεται και καλύπτεται με ρευστή σοκολάτα, προσφέροντας τη γεύση του παραδοσιακού μελομακάρονου. Η διαδικασία παρασκευής της είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται το πλάσιμο ή το σιρόπιασμα κάθε κομματιού ξεχωριστά, όπως στα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο καρύδι στην επικάλυψη για έξτρα γεύση.
Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Χορηγούμενο
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο