Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα είναι μια εύκολη και εντυπωσιακή γιορτινή λιχουδιά που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας. Φτιαγμένο από τραγανή σφολιάτα, αρωματισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα. Διαμορφώνεται σε σχήμα δέντρου και ψήνεται μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Η γλυκιά αυτή απόλαυση δημιουργείται πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Ενώ μπορείτε να τη διακοσμήσετε με μπισκότα-αστεράκια για μια ακόμη πιο γιορτινή πινελιά. Είναι επιλογή για κέρασμα στις γιορτές, συνδυάζοντας νοστιμιά και εορταστική διάθεση!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Μπισκότα σε σχήμα αστεριού
Εκτέλεση
Αρχικά θερμάνετε το φούρνο στους 200°C σε λειτουργία αέρα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά στραμμένη προς εσάς. Έπειτα αλείψτε την επιφάνειά του με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Επίσης ,διπλώστε το φύλλο μια φορά από τη στενή πλευρά. Μετά κόψτε το σε 10 κάθετες λωρίδες.
Επίσης τραβήξτε απαλά κάθε λωρίδα για να μακρύνει. Στη συνέχεια διπλώστε την σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και στερεώστε τη με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Κατόπιν τα τοποθετήτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο αυγού, αφού τον αραιώσετε με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, πασπάλισε τα με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με μπισκότα-στεράκια.
Καλή απόλαυση! 🌟
Συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη
Χορηγούμενο