Το τοστάκι είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή, για κάθε στιγμή της ημέρας. Αρκούν δύο φέτες ψωμί και μια γέμιση όπως τυρί, ζαμπόν ή άλλο υλικό προτιμάμε, σύμφωνα με τα γούστα και τις διατροφικές μας συνήθειες. Σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει τοστιέρα, αλλά τι γίνεται όταν ο χώρος στην κουζίνα είναι περιορισμένος και θέλουμε να μειώσουμε τις μικροσυσκευές μας; Μπορούμε άραγε να χρησιμοποιήσουμε τη φριτέζα αέρος για να φτιάξουμε τοστ;
Η απάντηση είναι θετική, με την προϋπόθεση να δώσουμε σημασία σε ορισμένες λεπτομέρειες. Ακολουθούν οδηγίες:
Επιλογή ψωμιού
Υπάρχουν πολλές μάρκες ψωμιού του τοστ διαθέσιμες, όμως η καλύτερη επιλογή είναι το φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας, που συνήθως περιέχει λιγότερα πρόσθετα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ψωμί, ακόμα και σπιτικό, αρκεί να το κόψεις σε φέτες. Προτιμήστε λεπτές φέτες, καθώς ψήνονται πιο γρήγορα στη φριτέζα.
Λάδι ή βούτυρο
Για να πετύχετε σωστό ψήσιμο και όμορφο ρόδισμα, αλείψτε το ψωμί με βούτυρο ή ψεκάστε το με λίγο λάδι. Αν χρησιμοποιείτε σπρέι λαδιού, διευκολύνετε τη διαδικασία και αποφεύγετε το κάψιμο.
Διαδικασία ψησίματος
Προετοιμασία: Αφού αλείψετε τις φέτες με βούτυρο, την πρώτη φέτα στη φριτέζα, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Προσθέστε τη γέμιση και καλύψτε με τη δεύτερη φέτα, έχοντας τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.
Χρόνος ψησίματος: Ψήστε το τοστ για 6-8 λεπτά
Χορηγούμενο