Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας άντρας που έφαγε την ζωή με το κουτάλι!…
Οι απιστίες του έπαιζαν πρώτη μούρη στα τότε πρωτοσέλιδα (η πρώτη του γυναίκα τον είχε πιάσει να κάνει σεξ με την ερωμένη του στη θαλαμηγό που έκαναν όλοι μαζί διακοπές και τον χώρισε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια γάμου, διαβάστε εδώ περισσότερα), τα λεφτά έρεαν από παντού (δείτε εδώ βίντεο από το ιδιωτικό του αεροσκάφος, που έτρωγαν μέσα με χρυσά κουτάλια), τι άλλο να θέλει ένας άνθρωπος, ένας άντρας;
Κι όμως, παρά τα πλούτη και τις γυναίκες, δεν είχε μια τόσο ρόδινη ζωή.
Φήμες έλεγαν πως είχε εμπλακεί με ναρκωτικά και πως νάρκωνε και βίαζε την άλλοτε σύντροφό του Μαρία Κάλλας, η οποία πέθανε από το μαράζι της που την παράτησε για μία άλλη . Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όμως, φαίνεται πως άρχισε να βλέπει αλλιώς τον κόσμο. Όταν ερωτεύτηκε πραγματικά άλλαξαν όλα.
Το τραγικό τέλος του Ωνάση
Πριν ο Ωνάσης παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι, είχε δεσμό με τη μικρότερη αδελφή της, τη Λι Ράτζβιλ.
Η Rajville ήταν πρώην στέλεχος δημοσίων σχέσεων. Η Rajville ήρθε κοντά στον Ωνάση στο τέλος του δεύτερου γάμου της με τον πρίγκιπα Stanislav Rajville, ενώ η αδελφή της βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, ο Λάρι Κινγκ ρώτησε τη Λι σε μια συνέντευξη αν σκέφτηκε ποτέ να παντρευτεί τον Ωνάση, και εκείνη απάντησε: “Ποια δεν το έχει σκεφτεί;”
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 1963, είχε περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τον θάνατο του δεύτερου γιου της Τζάκι και του Τζον Φ. Κένεντι
Η Τζάκι δεν ήταν στα καλύτερα της και η ψυχολογική της κατάσταση είχε επιδεινωθεί. Η Λι θέλησε να τη βοηθήσει με κάποιο τρόπο και της πρότεινε να κάνει μια κρουαζιέρα μαζί της και τον Αριστοτέλη Ωνάση στην πολυτελή θαλαμηγό Christina O.
Προφανώς, σε αυτή την κρουαζιέρα ήταν που ο Ωνάσης ζήτησε από την Τζάκι να τον παντρευτεί, διαβεβαιώνοντάς την ότι αν συμφωνούσε θα είχε ακόμα την ελευθερία της.
Η τραγική δολοφονία του Ρόμπερτ Κέννεντυ, αδελφού του δολοφονημένου συζύγου της, τον Ιούνιο του 1968, δεν απέτρεψε την Τζάκι να επισημοποιήσει το δεσμό της με τον Έλληνα κροίσο, μόλις τέσσερις μήνες αργότερα.
Η είδηση έσκασε, όπως ήταν φυσικό, σαν ‘βόμβα’
Στις 20 Οκτωβρίου 1968, στο εκκλησάκι του Σκορπιού, η Τζάκι Κένεντι έγινε Τζάκι Ωνάση, Τζάκι «Ω» όπως έμεινε στην ιστορία. Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Ωνάσης πήρε το τιμόνι του τζιπ που μετέφερε υπό βροχή τους νεόνυμφους στη «Χριστίνα» για τη δεξίωση, με την Τζάκι να κρατά στην αγκαλιά της την Καρολίνα Μπουβιέ Κένεντι.
Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών.
Ο πρόωρος θάνατός του, επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ.
Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια. Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφει δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμις (δείτε εδώ σπάνιες φωτογραφίες από τον τάφο του σήμερα). Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή.
Το πρωτοσέλιδο της εποχής
«Παρίσι (Ασσοσιέϊτεντ). – Ο Έλλην μεγαλοεφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης πέθανε χθες στη 1 μ.μ. στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, σε ηλικία 70 ετών. Ενοσηλεύθη από τις 6 Φεβρουαρίου και υπέστη σειρά εγχειρήσεων. Η σύζυγος του μεγαλοεφοπλιστού Ζακελίν και η κόρη του Χριστίνα ήταν χθες στο Παρίσι, αλλά εκπρόσωποι της οικογένειας και του νοσοκομείου δεν θέλησαν να διευκρινίσουν εάν οι δύο γυναίκες ήταν κοντά του όταν πέθανε. […] Λευκάδα (Του απεσταλμένου μας). – “Θέλω στην κηδεία μου να γίνουν όλα απλά. Μόνον ο παπάς του Νυδρί κι ένας ψάλτης.” Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση, του μετανάστη, που μέσα σε μισόν αιώνα δημιούργησε μια από τις πιο μεγάλες “αυτοκρατορίες πλούτου” στον κόσμο. Στο Μαρτιάτικο ανθοστόλιστο περιβόλι του Σκορπιού –σε τούτον τον τεχνητό παράδεισο– ακόμη κι ο Ωνάσης δεν μπόρεσε να έχη διαφορετική θέση από εκείνη των φτωχών. Έτσι, σαν το φέρετρο κατέβαινε στο νιοσκαμμένο τάφο, κι ο παπα-Ζαβιτσιάνος, από το Νυδρί, άφηνε τις τελευταίες νεκρώσιμες ψαλμωδίες, γυναίκα, κόρη, αδέλφια και λιγοστοί φίλοι, που έφθασαν μέχρις εδώ για να τον συντροφεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι, έρριχναν μια χούφτα νωπό χώμα, που όλο βάρινε για να σκεπάση σε λίγο, ολότελα, το φέρετρο.», έγραφε τότε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Καθημερινή.
Χορηγούμενο