ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάλυπτα τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος! Οι Γερμανοί μας πούλησαν και αφού δώσαμε στον Ζελένσκι τα τεθωρακισμένα BMP-1 στέλνουν τα Marder, που προορίζονταν για την Ελλάδα, στην Ουκρανία!

'Περίεργα' παιχνίδια με την άμυνα της χώρας και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο!

Εξαιρετικά ανησυχητικά εξελίσσεται η υπόθεση με την παράδοση των Ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία -με ‘προξενήτρα’ τη Γερμανία- και της αντικατάστασής τους με ιδίας ηλικίας και σαφώς κατώτερων μαχητικών ικανοτήτων (ειδικά σε ό,τι αφορά το πυροβόλο και τις επιχειρησιακές ικανότητες) Marder-1A3. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι τελικά θα παραδώσουν στην Ουκρανία τα Marder-1A3, που προορίζονταν για την Ελλάδα, αφήνοντας τον Ελληνικό Στρατό, που ήδη έχει παραδώσει τα BMP-1, «στα κρύα του λουτρού» και τα νησιά μας ακάλυπτα στη μανία του Ερντογάν!…

Στις 5 Ιανουαρίου, κατόπιν επικοινωνίας του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραχωρήσει Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder-1Α3 και μία πυροβολαρχία αντιαεροπορικών βλημάτων Patriot.

Την επομένη 6 Ιανουαρίου, σε ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας προσδιόρισε τον αριθμό των Marder σε 40, προσθέτοντας ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα Marder-1Α3 που δίνουν τώρα στην Ουκρανία, είναι αυτά που θα έδιναν στην Ελλάδα!

Και πάλι -με απαίτηση των Γερμανών- δεν θα πήγαιναν στα νησιά, αλλά στην… Ξάνθη!

Μέχρι σήμερα, έχουν παραληφθεί μόλις 14 Marder 1A3, που εξοπλίζουν το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας!

Και όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει ο καθένας, τα νησιά του Ανατολικού και του Κεντρικού Αιγαίου έμειναν παντελώς ακάλυπτα σε ό,τι αφορά τις αντιαποβατικές υπηρεσίες που προσέφεραν τα ΤΟΜΑ BMP-1!

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από την Ελλάδα, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder».

Οι Γερμανοί ενημέρωσαν ότι δεν έχουν πλέον άμεσα διαθέσιμα Marder-1A3 για την Ελλάδα γιατί θα τα στείλουν στην Ουκρανία, που τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη!

Oλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται έμμεσα, αλλά με σαφήνεια, σε δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας «Bild» η οποία, όπως λέει το κείμενο, «επικοινώνησε με υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματικό ο οποίος διαβεβαίωσε ότι “η Αθήνα θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει μία καθυστερημένη παραλαβή των Marder, εάν η Γερμανία επιθυμούσε να τα παραδώσει στην Ουκρανία. Η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας δεν θα επηρεαστεί εάν καθυστερήσει η παράδοση των Marder”».

Το τελευταίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το μόνο βέβαιο: Εννοείται ότι η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας δεν επηρεάζεται από το αν θα καθυστερήσει η παράδοση ή ματαιωθεί συνολικά η παράδοση μερικών «σάπιων» οχημάτων, προϊόντων ανακατασκευής, με ένα αναιμικό πυροβόλο των 20 χλστ.. Τα οποία, μάλιστα, καν δεν μεταφέρονται στα νησιά για να κλείσει, έστω μέρος από το χάσμα της απόσυρσης των BMP-1.

Αλλά είναι η απάτη και η αποικιακή αντιμετώπιση των Ελλήνων από το Βερολίνο. Ας τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο στην Τουρκία π.χ….

Και το αποτέλεσμα; Ο  Ελληνικός Στρατός να έχει ξεμείνει με μόλις 14 Marder-1A3, ένα ΤΟΜΑ με πυροβόλο 20 χλστ. του Β’ΠΠ και που δεν ξέρει τι να τα κάνει (δεν μπορούν να συγκροτήσουν καν μηχανοκίνητο Τάγμα), ούτε να τα εντάξει σε κάποιο σχηματισμό, ενώ έχουν αποσυρθεί από τα νησιά όλα τα αξιόμαχα οχήματα μάχης που θα μπορούσαν να εκτελέσουν αντιαποβατικές ενέργειες!

‘Περίεργα’ παιχνίδια με την άμυνα της χώρας και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο! Αλήθεια, πόσο επικίνδυνοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις;…

Back to top button