ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aκραία πρόκληση από τον Ερντογάν: Υπό τουρκική κατοχή το μισό Αιγαίο και η Θράκη σε προεκλογικό σποτ του ΑΚΡ!

Αυτή είναι η... Ελληνοτουρκική 'φιλία'!

Προεκλογικό σποτ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την ώρα που και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά προκλητικός σε νέες δηλώσεις του

Μετά απο μία περίοδο σχετικής «ηρεμίας» στα ελληνοτουρκικά και αφού πέρασε το διάστημα της μετασεισμικής «ανακωχής», ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του ανεβάζουν για μία ακόμη φορά τους τόνους και ποντάρουν στην εθνικιστική ρητορική για να ενισχύσουν τα ποσοσοστά τους, εν όψει των κρίσιμων εκλογών της 14ης Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ερντογάν επαναφέρει ως προεκλογικό αφήγημα το προκλητικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Και μάλιστα με τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή. Στο εμπρηστικό «σποτ» νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως αλλά και η δυτική Θράκη… Εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP του κόμματος Ερντογάν.

Δείτε στο βίντεο το προκλητικό σποτ του Ερντογάν

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωτοστατεί η σημαία της Τουρκίας δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού».

Η επέτειος που αποτελεί εθνική γιορτή στη γειτονική χώρα, καθιερώθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Καθώς στις 23 Απριλίου του 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Back to top button