ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ανατροπή – ‘βόμβα’ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ισχυρίζεται τώρα η ιατροδικαστής;

Η «πυρηνική βόμβα» του Κούγια και η στροφή 180 μοιρών...

Ανατροπή – ‘βόμβα’ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου! Τι ισχυρίζεται τώρα η ιατροδικαστής που ορίστικε ως τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης; Πως έγινε ξαφνικά… «θεραπευτική» η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα;

Η Ουρανία Δημακοπούλου, η ιατροδικαστής που παλιότερα μιλούσε ξεκάθαρα για τριπλή ανθρωποκτονία υποστηρίζει σήμερα πως τελικά δεν υπάρχει έγκλημα και πως το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο.

«Παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο».

Τι μεσολάβησε μέσα σε λίγους μήνες και από δηλώσεις: «έχουμε πει ότι ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός», υπάρχει μεταστροφή;

Η έγκριτη επιστήμονας διορίστηκε ως τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης και πλέον επιχειρεί από αυτήν την θέση να καταρρίψει ένα – ένα τα ευρήματα Καρακούκη και Καλόγρηα.

Η «πυρηνική βόμβα» του Κούγια

Η Ουρανία Δημακοπούλου σε σημερινές δηλώσεις της έξω από το δικαστικό μέγαρο, ισχυρίστηκε πως τώρα που μελέτησε όλα τα στοιχεία, συμπέρανε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν τελικά θανατηφόρα αλλά θεραπευτική.

«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει τη μεταστροφή της αυτή λέγοντας πώς είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα ιατροδικαστικά πορίσματα.

Η ίδια μιλώντας στο Mega αναφέρει: «Μπορεί η κάθε οικογένεια να ορίζει τεχνικούς συμβούλους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει».

Το πόρισμα Καρακουκη και Καλόγρηα που μέχρι πρότινος η κυρία Δημακοπούλου θεωρούσε ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί με τίποτα, σήμερα υπογραμμίζει πως έχει τόσα κενά και παραλείψεις που ακόμα και ένας αδαής θα έβλεπε.

«Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».

«Η Ίριδα πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»

«Δε μιλάμε για έναν ακαριαίο θάνατο. Μιλάμε για βασανιστικό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με 5 λεπτά» έλεγε τότε για τον θάνατο της μικρή Ίριδας ενώ σήμερα δηλώνει: «Η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας».

Το πανάκι

«Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι».

Για τα πρώτα πορίσματα των Τσιόλα και Τσάκωνα που ήθελαν τα κοριτσάκια να έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια, έλεγε:

«Τα δύο πορίσματα, ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου, έχουν βγει έτσι κι αλλιώς από το κάδρο. Έχω καλέσει τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλόγρηα να υποδείξουν σε ποια σημεία η Τσιόλα και η Τσάκωνα έχουν κάνει λάθη. Η Τσιόλα και η Τσάκωνα ακολούθησαν την πεπατημένη. Η πεπατημένη αυτή δεν σε βγάζει εκτός, θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει».

Η κυρία Δημακοπούλου κατέθεσε τη νέα της επιστημονική άποψη ενώπιον του δικαστηρίου, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει πως η γνωμοδότησή της άλλαξε όταν έλαβε στα χέρια της τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Back to top button