ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτος εμπαιγμός από την Κυβέρνηση με τις τριετίες: Ξεχάστε τις αυξήσεις από 1/1/2024…

Καλοστημένος εμπαιγμός από την κυβέρνηση το ξεπάγωμα των τριετιών. Η τροπολογία Γεωργιάδη δεν ξεπαγώνει τις τριετίες από 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά…

Από 1η Ιανουαρίου 2027 και υπό τον όρο ότι η ανεργία τότε θα έχει πέσει κάτω από το 10% για όλο το 2026!

Όμως αυτό ισχύει ήδη! Ο μνημονιακός νόμος Βρούτση του 2012 ορίζει ότι οι τριετίες μπορούν να ξεπαγώσουν… Αν η ανεργία στην Ελλάδα πέσει κάτω από το 10%. Επομένως η τροπολογία Γεωργιάδη, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε την Παρασκευή (22/09), δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις τριετίες! Στις 36 σελίδες της τροπολογίας το «ζουμί» είναι στην παρ. 6 στο άρθρο 1 όπου λέει ότι η τροπολογία έχει τριετή ισχύ… Και θα ξεπαγώσουν τις τριετίες αν την 1.1.27 η ανεργία είναι πάνω από 10%!

Συγκεκριμένα το επίμαχο σημείο αναφέρει: «6. Από Ιη.1.2027, αν το ποσοστό ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί το ποσοστό αυτό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων… Όπως αυτός αποτυπώνεται Έρευνα Εργατικού Δυναμικού Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Related Articles

Back to top button