Φυσικά, και μάλιστα από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να επαναφέρουμε ένα γεύμα από το ψυγείο, διατηρώντας τη γεύση και την υφή του. Υπάρχουν πολλά είδη φαγητών που αποδίδουν υπερβολικά όταν ζεσταίνονται σε φριτέζα με αέρα, ενώ κάποια άλλα ίσως να μην δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω, αναλύουμε ποια φαγητά ενδείκνυται για αυτή τη μέθοδο και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε.
Γιατί η φριτέζα αέρα είναι ιδανική για να ξαναζεστάνουμε φαγητά;
Η φριτέζα αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το ζέσταμα, καθώς συνδυάζει ταχύτητα, ευκολία, τραγικότητα και διατήρηση της υγρασίας του φαγητού.
Γρήγορη διαδικασία
Το air fryer λειτουργεί στέλνοντας καυτό αέρα στο φαγητό από όλες τις πλευρές, θυμίζοντας τη λειτουργία του φούρνου. Ωστόσο, λόγω του μικρότερου όγκου του κάδου, η επιτυγχάνεται πιο γρήγορα, προσφέροντας ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε μικρότερο χρόνο.
Διατήρηση της υγρασίας
Η σύντομη θέρμανση μειώνει τις πιθανότητες να στεγνώσει το φαγητό. Έτσι, π.χ., μια μπριζόλα παραμένει ζουμερή στο εσωτερικό της, ενώ ζεσταίνεται ομοιόμορφα.
Αποκατάσταση τραγανότητας
Ο ζεστός αέρας βοηθάει να επαναφέρουμε την τραγανότητα που είχε το φαγητό όταν μαγειρεύτηκε, καθιστώντας το ιδανικό για πίτσες, τηγανητές πατάτες και κροκέτες.
Ευκολία χρήσης
Η φριτέζα αέρας είναι εύκολη στη χρήση με το φούρνο μικροκυμάτων, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο.
Φαγητά που ενδείκνυται για ζέσταμα στο air fryer
Γενικός κανόνας: αν ένα φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί σε air fryer, τότε μπορεί και να ξαναζεσταθεί με επιτυχία. Ορισμένες ιδανικές επιλογές:
Πίτσα : Η ζύμη ξαναγίνεται τραγανή και το τυρί λιώνει τέλεια.
Τηγανητές πατάτες : Με λίγο λάδι, αποκτούν ξανά τη φρεσκάδα τους, ακόμα κι αν είναι από παράδοση.
Νάγκετς κοτόπουλου και κροκέτες ψαριού
Μπριζόλες : Είτε ολόκληρες είτε σε φέτες.
Μπιφτέκια
Λαχανικά : Πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, και άλλα μαγειρεμένα λαχανικά.
Η φριτέζα αέρα δεν είναι απλώς μια μοντέρνα συσκευή· είναι ένας πρακτικός τρόπος να απολαμβάνουμε ξανά τα φαγητά μας, διατηρώντας τη γεύση, την υφή και την ποιότητά τους.
Χορηγούμενο