ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Χακάν Φιντάν: Από τις ‘σκοτεινές’ δουλειές του Ερντογάν και τη ΜΙΤ, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Έχει φυσιογνωμία καθηγητού Πανεπιστημίου και διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, ενώ, το γεγονός ότι επί 13 χρόνια έφερε σε πέρας όλες τις βρώμικες δουλειές της οικογένειας Ερντογάν, τον είχε καταστήσει τον πιο στενό συνεργάτη του Τούρκου ηγέτη. Ο λόγος για τον νέο Υπουργό των Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο οποίος μέχρι χθες ήταν επί 13 ολόκληρα χρόνια Αρχηγός των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Από τη θέση του αυτή ο Τούρκος αρχικατάσκοπος έκανε τα πάντα, είδε τα πάντα και έμαθε τα πάντα, όπως είπε χαρακτηριστικά διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος – αναλυτής, που έχει ανώτατη διευθυντική θέση στα ελάχιστα ΜΜΕ της Τουρκίας, που ‘συμπαθούν’ την αντιπολίτευση.

Μεταξύ των άλλων, ο Χακάν Φιντάν, διοικώντας την πανίσχυρη ΜΙΤ, έφερε σε πέρας μία σειρά από άγριες δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και απαγωγές, εντός αλλά και εκτός Τουρκίας. Στόχοι αυτών των επιθέσεων ήταν οπαδοί του Ιμάμη Γκιουλέν, τους οποίους ο Ερντογάν θεωρούσε θανάσιμους εχθρούς, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Και ακόμη, στελέχη του Κουρδικού κινήματος, Τούρκοι δημοκράτες της αντιπολίτευσης, αγωνιστές της Τουρκικής Αριστεράς, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι που έκαναν κριτική στο καθεστώς Ερντογάν και πολλοί άλλοι στόχοι, τους οποίους υπεδείκνυε ο ίδιος ο Πρόεδρος ή το στενό του περιβάλλον.

Επιπλέον, ο Χακάν Φιντάν διηύθυνε τον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδος, οργανώνοντας τα δίκτυα λαθροδιακίνησης εκατομμυρίων παρατύπων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Το ίδιο πρόσωπο είχε αναλάβει και την τροφοδοσία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Συρίας και του Ιράκ με κάθε είδους όπλα και εφόδια, την λαθραία μεταφορά και πώληση τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου από τις περιοχές που ήλεγχε το Χαλιφάτο, μέσω Τούρκων επιχειρηματιών του στενού περιβάλλοντος του Ερντογάν και την οργάνωση παραστρατιωτικών ομάδων σε όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων του Ερντρογάν.

Βεβαίως, ο Χακάν Φιντάν λειτούργησε επιπλέον ως μέγας ‘τροφοδότης’ του μαύρου ταμείου της οικογένειας Ερντογάν, από όλες αυτές τις βρώμικες δουλειές, από τις οποίες έρεε σε ποταμούς το μαύρο χρήμα και διοχετευόταν στα προσωπικά ταμεία του Τούρκου ηγέτη.

Related Articles

Back to top button