Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χυδαίος και θρασύς ο Ακάρ: «Οι Έλληνες να μάθουν από την Ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9/9/1922» – «Καιρός το ΝΑΤΟ να πει ‘στοπ’ στην Ελλάδα!»

Δείτε το εξοργιστικό βίντεο

Χορηγούμενο

Μιλώντας στην ετήσια ενημέρωση των συντακτών στην Άγκυρα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά Χυδαίος και θρασύς.

Το θράσος του Ακάρ ξεπέρασε τα όρια, σχολιάζοντας πως εν μέσω των «καλοπροαίρετων προσεγγίσεων της Τουρκίας να κάνει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα φιλίας», η Τουρκία κάλεσε το ΝΑΤΟ να προτρέψει την Ελλάδα να «σταματήσει την αυθάδειά της»!

«Παρά τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τις εντάσεις και την παράνομη στάση της», είπε ο Τούρκος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «παρενόχλησε» τουρκικά αεροσκάφη που συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ δύο φορές την τελευταία εβδομάδα: «Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να πει ‘στοπ’ σε αυτή την αυθάδεια … Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στο διπλωματικό και πεδίο μέχρι τώρα και θα δοθεί και στο μέλλον».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί το θράσος του Ακάρ. Έκανε πάλι αναφορά στη μικρασιατική καταστροφή και ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς «να μάθουν από την ιστορία»:

«Όσοι θυσιάζουν τους πόρους της χώρας τους και την ευημερία του λαού τους για τα συμφέροντα άλλων χωρών και αυτοί που βασίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στην εχθρότητα προς την Τουρκία, ξαναβρίσκονται στο προσκήνιο με τις προκλητικές τους ενέργειες και ρητορική. Ο γείτονάς μας, ο υγιής ελληνικός λαός, αυτούς τους ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά. Η προσδοκία μας είναι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να μάθουν από την ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1922».

Δείτε παρακάτω το εξοργιστικό βίντεο με τις χυδαίες δηλώσεις του Ακάρ

Αναφορικά με την Κύπρο σημείωσε ότι «μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους. Είναι θέμα αναγνώρισης αυτού του κράτους που έχει είδη συσταθεί».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button