Δηλώσεις σοκ από τη Νάνσι Πελόζι: «Είμαστε ερπετοειδή»…
Δηλώσεις σοκ από τη Νάνσι Πελόζι: «Είμαστε ερπετοειδή»… Η Νάνσι Πελόζι, η Αμερικανίδα πολιτικός που υπηρέτησε ως 52η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, αποτέλεσε συχνά θέμα συζητήσεων, τόσο για τη δύναμή της στην πολιτική σκηνή όσο και για τα προσωπικά της σχόλια. Πρόσφατα, κατά τη λήξη της θητείας της, έκανε μια αινιγματική δήλωση που προκάλεσε κύματα αντιδράσεων και ερωτημάτων. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ειρωνικά ότι ανήκει στα “ερπετοειδή”, ένα σχόλιο που πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν με διάφορους τρόπους.
Nancy Pelosi, american politician:
Χορηγούμενο“We’re very discreet, reptilian, cold-blooded”
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) August 23, 2024
Χορηγούμενο
Her blood is cold because it’s all vodka 🤣 pic.twitter.com/RTssm6ZRID
— Ed (@edthetechie) September 15, 2023
Οι θεωρίες συνομωσίας και οι αντιδράσεις
Τα ερπετοειδή είναι μια θεωρία συνομωσίας που έχει προωθήσει κυρίως ο Ντέιβιντ Ίκε, ένας γνωστός Βρετανός θεωρητικός της συνομωσίας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μια φυλή από εξωγήινους, γνωστή ως ερπετοειδή, έχει διεισδύσει στην ανθρώπινη κοινωνία και κατέχει υψηλές θέσεις εξουσίας, ελέγχοντας έτσι τις τύχες των ανθρώπων. Παρόλο που η θεωρία αυτή θεωρείται από τους περισσότερους ως ακραία και μη τεκμηριωμένη, έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.
Όταν η Νάνσι Πελόζι έκανε αυτή τη δήλωση, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με το αν η αναφορά της ήταν απλά ένα ειρωνικό σχόλιο, μια προσπάθεια αυτοσαρκασμού ή αν υποδηλώνει κάτι περισσότερο. Είναι πιθανό ότι η Πελόζι, γνωρίζοντας τις θεωρίες που την περιβάλλουν, χρησιμοποίησε αυτή την ειρωνική αναφορά για να διακωμωδήσει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες που αφορούν την ίδια και άλλους πολιτικούς ηγέτες.
Ωστόσο, κάποιοι αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από αυτό το σχόλιο. Η αμφισημία της δήλωσης της Πελόζι άφησε περιθώρια για ερμηνείες, και ορισμένοι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας είδαν τη δήλωσή της ως μια “ομολογία” ή μια “αποκάλυψη” για την αληθινή φύση της.
Παρά τις εικασίες, το πιθανότερο είναι ότι η Νάνσι Πελόζι απλώς έκανε ένα σαρκαστικό σχόλιο, γνωρίζοντας πως τέτοιες θεωρίες δεν είναι παρά φανταστικά σενάρια. Ωστόσο, η αινιγματική της φράση αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τις συνωμοσιολογικές θεωρίες, υπενθυμίζοντας μας πως, σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες διακινούνται με πρωτοφανή ταχύτητα, τα λόγια των δημόσιων προσώπων μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν ή να γίνουν αντικείμενο ανάλυσης και συζήτησης.
Χορηγούμενο