Οι ανοιξιάτικες φράουλες σε μια ωραία δροσερή σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα.
Για τη σαλάτα
Υλικά:
500γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
6 φράουλες, κομμένες στα 4
2 καρδιές από μαρούλι
1 φλιτζάνι μιξ από φύλλα βαλεριάνα, δυόσμο, βασιλικό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο & εστραγκόν
60γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Για το dressing
1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½ κουτ. σούπας χυμό λάιμ + 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε το σπανάκι, το μαρούλι και τα φύλλα από τα αρωματικά βότανα. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi. Το αφήνετε στην άκρη. Μεταφέρετε το σπανάκι, το μαρούλι και τα μυρωδικά σε μια σαλατιέρα και ανακατεύετε απαλά με τα χέρια. Προσθέτετε τις φράουλες και τα καρύδια, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Χορηγούμενο