Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Δυνατός σεισμός στη Ζάκυνθο – Λέκκας: «Αναμένονται δονήσεις…»

Χορηγούμενο

Για ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή που έγινε ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο κάνει λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Για τον σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, κοντά στις Βολίμες, ο Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε ότι.. «Ο σεισμός σημειώθηκε δυτικά του νησιού. Είναι μία περιοχή που είναι ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο και αναμένονται σεισμικές δονήσεις. Δηλαδή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέσα στα πλαίσια της τρέχουσας σεισμικότητας, ακριβώς επάνω στο ελληνικό τόξο».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν ζημιές. Διερευνούμε την περίπτωση να έχουμε κάποιες καταπτώσεις στον όρμο του Ναυαγίου. Δεν νομίζω να έχουμε θέμα» ενώ όσον αφορά στους μετασεισμούς αναφέρει… «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button