ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Κωνσταντίνου: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο ηθοποιός!

Δύσκολες ώρες για τον αγαπημένο ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news ο αγαπημένος ηθοποιός έχει ένα ορθοπεδικό θέμα που τον ταλαιπωρεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από εξετάσεις που έκανε, ο Γιώργος Κωνσταντίνου έφυγε από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου διαμένει για να ξεκουραστεί.

Ο δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται από χθες στην Πάτρα, καθώς συμμετέχει στην παράσταση «Παγίδα» που παρουσιάζεται στο θέατρο Πάνθεον, μαζί με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Έφη Μουρίκη.

Η αξέχαστη οικία Κοκοβίκου – Που βρίσκεται και πως είναι σήμερα

Πως είναι είναι σήμερα η οικία Κοκοβίκου, όπου έγραψαν ιστορία μεγάλοι ηθοποιοί του παρελθόντος;
Όλοι θυμόμαστε την περίφημη οικία Κοκοβίκου και άλλα σπίτια τα οποία έχουν μείνει στο μυαλό μας μέσα από τις θρυλικές ταινίες του ελληνικού σινεμά.

Το πιο χαρακτηριστικό σπίτι-ενθύμιο του ελληνικού κινηματογράφου είναι η «οικία Κοκοβίκου». Το σπίτι δηλαδή όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» βρίσκεται στην Πλάκα. Στην οδό Τριπόδων 32, τον παλαιότερο δρόμο της Αθήνας που διατηρεί το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες. Στη σκιά της Ακρόπολης, έγινε η «φωλίτσα» του Αντωνάκη και της Ελενίτσας, του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Μάρως Κοντού δηλαδή.

Για τις ανάγκες της ταινίας, η αυλή μετατράπηκε σε πλατό. Το νεοκλασικό διώροφο που χτίστηκε στα 1800 ως στέγη της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης γέμισε κόσμο. Σήμερα, διατηρείται ακόμα ο γαλάζιος σκελετός του και η χαρακτηριστική μακριά σκάλα. Ωστόσο είναι ακατάλληλο προς επίσκεψη εξαιτίας των ανασκαφών που έφεραν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα. Είναι βέβαια πόλος έλξης δεκάδων επισκεπτών που αγάπησαν την ταινία.

Η ιστορία που κρύβει η οικία Κοκοβίκου

Το σπίτι απαλλοτριώθηκε το 1979 για αρχαιολογικούς σκοπούς. Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, χαρακτηρίστηκε το 1995 ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού. Δύο χρόνια αργότερα παραχωρήθηκε η χρήση του στην ΕΣΗΕΑ. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησαν ανασκαφές στην αυλή και στο εσωτερικό του που αποκάλυψαν αρκετά ευρήματα από την κλασική εποχή αλλά και το Βυζάντιο.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε η απόφαση εκποίησής του στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Η τιμή εκκίνησής του στον διαγωνισμό είχε οριστεί στα 900.000 ευρώ. Πολύ υψηλό ποσό για τα 411,37 τετραγωνικά του οικοπέδου και τα 266 τετραγωνικά του κτίσματος. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της εκποίησης, δεν εμφανίστηκε καμία προσφορά εξαγοράς του στην ηλεκτρονική δημοπρασία και παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο.

Back to top button