ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Εικόνες θλίψης στην κηδεία της Δέσποινας Παπαδοπούλου: Ξεχασμένη απ’ όλους η σύζυγος του πρώην δικτάτορα

Το «βουβό» αντίο και οι ελάχιστοι φίλοι

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Ξεχασμένη απ’ όλους κηδεύτηκε η σύζυγος του πρώην δικτάτορα, καθώς στο «βουβό» αντίο έδωσαν το παρών ελάχιστοι φίλοι.

Όπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ’ όλους σ’ ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες του δικτάτορα άντρα της και τις αναμνήσεις, έτσι και «ταξίδεψε» χθες η Δέσποινα Παπαδοπούλου, με μια χούφτα ανθρώπους να τη συντροφεύουν στο τελευταίο της «αντίο».

Εκεί, στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα Κηφισιάς, η σορός της Δέσποινας Παπαδοπούλου, της άλλοτε σιδηράς κυρίας της χώρας την περίοδο της χούντας, έστεκε για να την αποχαιρετήσουν ελάχιστοι δικοί της άνθρωποι, όπως αναφέρει ο Νίκος Νικόλιζας. Άλλωστε τα χρόνια που τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν πάνω της σε κάθε δημόσια εμφάνισή της είχαν ξεθωριάσει στο πέρασμα των δεκαετιών, σαν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις εφημερίδες της εποχής.

Το «βουβό» αντίο και οι ελάχιστοι φίλοι

Στο τελευταίο «αντίο» στην «κυρα-Γιώργαινα» η «Espresso» ήταν εκεί για να καλύψει όσα έλαβαν χώρα, όπως θα έκανε δημοσιογραφικά για κάθε πρόσωπο που διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας.

Χθες, λοιπόν, στις 11.30, με το θρίλερ της ταφής της 93χρονης Δέσποινας Παπαδοπούλου, όπως το είχε αποκαλύψει η «Espresso», να έχει λήξει, η σύζυγος του εμπνευστή της χούντας δεν θάφτηκε στον τάφο του Παπαδόπουλου στο Α΄ Νεκροταφείο. Η επιθυμία των δικών της ανθρώπων να μην εξελιχθεί η εξόδιος ακολουθία σε συνάθροιση νοσταλγών της δικτατορίας των συνταγματαρχών οδήγησε και στην απόφαση να ταφεί στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας, μακριά από τον άντρα της.

Έχοντας «φύγει» το πρωί του Σαββάτου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας, και έχοντας μοναδική συντροφιά την πολυαγαπημένη της κόρη Μάχη, η Παπαδοπούλου κηδεύτηκε βουβά, σιωπηρά, παρουσία ελάχιστων συγγενών και φίλων μετρημένων στα δάχτυλα.

Related Articles

Back to top button