Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Φρίκη δίχως τέλος στα Τέμπη! Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί! Απόφαση για να μη δουν οι συγγενείς τους νεκρούς!

Χορηγούμενο

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη! Στους 57 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Στον Realfm μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Και δήλωσε ότι πλέον οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57!..

Συγκεκριμένα, η κ. Λεοντάρη ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Γκάγκα: Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

Στο μεταξύ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών τόνισε ότι γίνεται μόνο μέσω DNA. Καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια. Για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» τόνισε.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA, που γίνεται σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους τραυματίες, δήλωσε ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση. Δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες. Καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button