Γιατί δεν πρέπει να πετάμε ποτέ το νερό του Αφυγραντήρα; Οι άγνωστες χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνετε οικονομία
Γιατί δεν πρέπει να πετάμε ποτέ το νερό του Αφυγραντήρα; Το νερό που συγκεντρώνει ο αφυγραντήρας από την υγρασία του αέρα, συχνά καταλήγει να χύνεται στον νεροχύτη, κάτι που μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ικανοποίησης, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι λάθος που οδηγεί σε σπατάλη.
Η Σάρα Μάθιους, ειδική σε θέματα οικιακών προϊόντων από την Expert Reviews , εξηγεί ότι αυτό το νερό μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους, προσφέροντας πρακτικά. Υπογραμμίζει: «Με την άνοδο των τιμών του νερού, κάθε τρόπος εξοικονόμησης έχει σημασία, ακόμη και η χρήση του νερού από τον αφυγραντήρα μας. Το συγκεκριμένο νερό είναι χωρίς μετάλλα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για διάφορες εφαρμογές, χωρίς να προκαλεί συσσώρευση αλάτων.»
Γρατζουνιές στην κεραμική εστία; Το κόλπο που τις εξαφανίζει
Ακολουθούν τρεις τρόποι αξιοποίησής του
1) Πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου
Το νερό του αφυγραντήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση φυτών εσωτερικού χώρου, αρκεί να μην πρόκειται για βρώσιμα φυτά, όπως ντομάτες ή μυρωδικά. Η Royal Horticultural Society συμφωνεί, δηλώνοντας ότι το νερό αυτό… Καθώς είναι αποσταγμένο, είναι κατάλληλο για τα φυτά, αποφεύγοντας τους συνηθισμένους κινδύνους συσσώρευσης αλάτων.
2) Χρήση στο σίδερο ατμού
Το απιονισμένο νερό από τον αφυγραντήρα είναι εξαιρετικό για χρήση στο σίδερο ατμού… Καθώς αποτρέπει τη δημιουργία αλάτων και την εμφάνιση λεκέδων στις συσκευές. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο σίδερο επίσης εξουδετερώνουν τυχόν βακτήρια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξουμε εάν η συσκευή μας είναι κατάλληλη για χρήση με αποσταγμένο νερό, για να αποφύγουμε ζημιές.
3) Αραίωση υγρών αυτοκινήτου
Μια ακόμη εφαρμογή είναι η αραίωση του αντιψυκτικού ή του υγρού καθαρισμού των υαλοκαθαριστήρων. Το νερό του αφυγραντήρα είναι κατάλληλο, αλλά πρέπει να ακολουθήσει τις αναλογίες που προτείνει ο κατασκευαστής για ασφαλή χρήση.
Παρόλο που είναι χρήσιμο σε πολλές εφαρμογές, το νερό από τον αφυγραντήρα δεν είναι πόσιμο, όπως τονίζει η… Σάρα, λόγω της πιθανής παρουσίας βακτηρίων ή άλλων ρύπων. Με λίγη δημιουργικότητα και προσοχή, αυτό το νερό μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως, μειώνοντας τη σπατάλη και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων.
«Είναι πραγματικά ακαθάριστο καθώς περιέχει όλους τους ρύπους του αέρα. Αυτό περιλαμβάνει σωματίδια σκόνης, βακτήρια και ακόμη και μούχλα… Όχι τα είδη των πραγμάτων που θα θέλαμε να υπάρχουν στο πεπτικό μας σύστημα».
Χορηγούμενο