Καθώς ο δημόσιος διάλογος για τη βία μεταξύ ανηλίκων έχει φουντώσει. Ιδίως μετά από τις αλλεπάλληλες σοκαριστικές περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Φλωρίδης και Κατερίνα Μονογυιού προτείνουν δύο «παλιές» προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση. Καθώς χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’50 και πιο παλιά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στα μέτρα που απαιτούνται για την επικίνδυνη αύξηση του φαινομένου, τόνισε ότι μεγάλωσε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια και ότι η μόνη του διέξοδος ήταν η εκπαίδευση. «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να μάθουμε στη ζωή ήταν να σεβόμαστε τον δάσκαλο. Και αν ο δάσκαλος με χτυπούσε, ο πατέρας μου θα με χτυπούσε άλλες δέκα φορές, λέγοντάς μου ότι κάτι κακό έκανα», ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης. Από την πλευρά της, η Κατερίνα Μονογυιού ανέφερε την αξία του κατηχητικού. Η βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τα παιδιά στην επαρχία συμμετέχουν σε κατηχητικά. Σε αντίθεση με αυτά που ζουν στην Αθήνα, και διερωτήθηκε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στις αστικές περιοχές.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν σε κατηχητικά, είτε με τη γιαγιά είτε με τη μητέρα τους. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και στις μεγάλες πόλεις;», συμπλήρωσε.
Χορηγούμενο