Η επανάσταση της ανανεώσιμης ενέργειας – Η νέα τεχνολογία που αντικαθιστά την πυρηνική
Ο στόχος είναι η παραγωγή 20 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας
Το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Καθώς η Ιαπωνία επενδύει σε μια καινοτόμο τεχνολογία που μπορεί να αντικαταστήσει την πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο ενεργειακό σχέδιο της χώρας. Ο στόχος είναι η παραγωγή 20 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2040, ποσότητα που αντιστοιχεί στην απόδοση 20 πυρηνικών αντιδραστήρων.
Με πολλές χώρες να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα, η Ιαπωνία εξετάζει σοβαρά την προοπτική των ευκαμπτών ηλιακών κυψελών περοβσκίτη. Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εργάζεται για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Η οποία θα μπορούσε να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας για μηδενικές εκπομπές προστασίας μέχρι το 2050.
Το τρέχον ενεργειακό σχέδιο στοχεύει να αυξήσει τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 36-38% έως το 2030. Σήμερα, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 2,9%. Ενώ οι νέες τεχνολογίες, όπως τα φωτοβολταϊκά περοβσκίτη, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή. ενέργεια.
Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ηλιακούς συλλέκτες από πυρίτιο, που είναι βαριοί και εύθραυστοι, τα νέα εύκαμπτα πάνελ είναι πολύ ελαφρύτερα και λεπτότερα. Έχοντας μόλις ένα δέκατο βάρος τους. Αυτή η ελαφριά κατασκευή επιτρέπει μεγαλύτερη χρήση, όπως η τοποθέτηση σε τοίχους ή θερμοκήπια, επεκτείνοντας τις δυνατότητες ηλιακής ενέργειας.
Παρά τις καινοτομίες, οι προκλήσεις παραμένουν. Οι ηλιακοί συλλέκτες προκαλούν προβλήματα στο 40% των περιοχών όπου έχουν εγκατασταθεί. Λόγω κατολισθήσεων σε επικλινείς εκτάσεις ή αντανάκλαση φωτός. Ωστόσο, η Ιαπωνία έχει καταφέρει να ηγηθεί στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ, ξεπερνώντας τις χώρες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Με τον ενεργειακό τομέα να ευθύνεται για πάνω από το 80% των εκπομπών CO2 και τον κίνδυνο επαναλειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων να προκαλεί ανησυχίες, η Ιαπωνία στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές ως βιώσιμη λύση. Οι νέες τεχνολογίες, όπως οι κυλιόμενοι ηλιακοί συλλέκτες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Υπογραμμίζοντας την καινοτομία που φέρνει η χώρα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.
Χορηγούμενο