ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η μαγειρική σόδα: Ένας πολύτιμος βοηθός στην κουζίνα και όχι μόνο

Αυτό το φυσικό, αλκαλικό υλικό, γνωστό από την αρχαιότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υφή των φαγητών.

Θέλετε κάτι σφριγηλό; Διατηρήστε όξινο περιβάλλον (π.χ. με λεμόνι, κρασί).

Θέλετε να μαλακώσει/χυλώσει; Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για αλκαλικό περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί;
Η σόδα αντιδρά με την πηκτίνη (την “κόλλα” των φυτικών κυττάρων), την αποδομεί και έτσι μαλακώνουν τα τρόφιμα.

Πρακτικές εφαρμογές:
Τραγανές πατάτες φούρνου: Βράστε τες με λίγη σόδα. Τα “σπασίματα” που δημιουργούνται οδηγούν σε έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.

Χυλωμένα όσπρια: Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα ανά 500γρ. οσπρίων στο μούλιασμα και ξανά στο βράσιμο. Αυτό βοηθάει να χυλώσουν τέλεια.

Πράσινα λαχανικά: Μικρή ποσότητα σόδας στο βράσιμο διατηρεί το έντονο πράσινο χρώμα.

Προσοχή: Χρησιμοποιείτε πάντα μικρή ποσότητα, διαφορετικά μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!