Τα φασόλια θεωρούνται ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για τα άτομα με διαβήτη, καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποκαλούνται «οι φαγάδες της ζάχαρης».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλουν την ιδιότητά τους αυτή στον ιδανικό συνδυασμό:
Υδατανθράκων
Άπαχης πρωτεΐνης
Διαλυτών φυτικών ινών
Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και μειώνουν τις αιχμές ινσουλίνης, σταθεροποιώντας τη γλυκόζη στο αίμα.
Διατροφική αξία και σύσταση:
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο (για τους μύες και τα οστά) και σίδηρο.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση περίπου τρεις φλιτζάνες φασόλια την εβδομάδα για καλύτερη υγεία.
Άλλοι σύμμαχοι για το σάκχαρο:
Εκτός από τα φασόλια, στη ρύθμιση της γλυκόζης βοηθούν λαχανικά όπως το μπρόκολο (με χρώμιο), το σπανάκι (με μαγνήσιο) και το κουνούπιδι.
Χορηγούμενο