ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκίνος: Το «ύπουλο» διατροφικό λάθος που τροφοδοτεί τη φλεγμονή και κοστίζει ζωές

Χορηγούμενο

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ.


Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φλεγμονωδών τροφών (λευκό ψωμί, τηγανητές πατάτες, αλλαντικά, αναψυκτικά) συνδέεται με 87% αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Η χρόνια φλεγμονή, όπως εξηγούν, συμβάλλει στην ανάπτυξη και επιδείνωση του καρκίνου.

Ενώ ορισμένα αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν έδειξαν σημαντική επίδραση, η τακτική άσκηση παρουσίασε σημαντικά θετικά αποτελέσματα.

Οι ειδικοί συνιστούν τη Μεσογειακή Διατροφή, πλούσια σε ωμέγα-3, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς. Και δημητριακά ολικής αλέσεως, για τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της πρόγνωσης.

Το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, με πολλούς να ακολουθούν διατροφή που ενισχύει τη φλεγμονή. Οι επιστήμονες τονίζουν: “Δεν υπάρχει μαγική τροφή που να θεραπεύει τη χρόνια φλεγμονή – αυτό που χρειάζεται είναι συνολική αλλαγή προς έναν αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής.”

Advertisement

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button